Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:28 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza Logistică Navală cumpără carne de porc de la Matra SRL și Granbis SRL (document)

ro

04 Mar, 2016 12:13 2034 Marime text
 

 

 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Ministerul Apărării Naţionale, prin UM 02022 din Constanţa sau Baza Logistică Navală, aşa cum este ea cunoscută, a atribuit prin licitație deschisă - încheierea unui acord cadru - contractul „Carne de porc refrigerată (pulpă de porc cu os în stare termică refrigerată, spată de porc cu os în stare termică refrigerată, carne porc lucru (80% carne, 20% grăsime) în stare termică refrigerată, ceafă porc fără os în stare termică refrigerată, cotlet porc fără os în stare termică refrigerată)”, unde criteriul de atribuire a fost prețulcel mai scăzut, potrivit licitație publică.ro.
 
Valoarea totală finală a contractelor a fost de 829.465 lei. Astfel, contractul cu numărul E 376 (carne de porc refrigerată (spată cu os, carne lucru, ceafă fără os, cotlet fără os) a fost câștigat de Matra SRL și Granbis SRL, cu o estimare inițială a valorii contractului de 896.365 lei fătă TVA și o valoare totală finală de 777.450 lei fără TVA. Contractul numărul E 375 (carne porc refrigerată (pulpă de porc cu os) a fost câștigat de Matra SRL cu o estimare inițială a valorii contractului de 54.792,50 lei fără TVA și o valoare totală finală a acestuia de 52.015 lei fără TVA.
 
Detalii despre firmele câștigătoare:
 
Firma Matra SRL, înregistrată la Registrul Comerţului în anul 1994, are ca principal obiect de activitate „fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)”. Unicul asociat este Lucian Ionescu Petrache, din Piteşti. Acesta mai este administrator şi asociat în Complex SRL, din Scorniceşti, radiată. Matra SRL a mai câştigat și în 8 iunie o licitație pentru aceeași unitate militară, prin care furniza salam de Sibiu. Recent, a câştigat un contract cu UM 02022 Constanța pentru furnizarea de peşte proaspăt.
 
Granbis SRL este o firmă care are sediul pe strada Theodor Speranţei, numărul 60, din Constanţa. Potrivit Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. Asociat unic şi administratorul firmei este Nicolae Biserică, care mai apare ca asociat şi în Regabis Co SRL. La finele anului 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 10.280.514 de lei, un profit de 870.843 de lei şi 12 salariaţi, potrivit vrajitorul.eu.
 
În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii