Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotii spun ca nu s-au facut filme porno in biserica

ro

23 Nov, 2007 00:00 4750 Marime text
1195765568.jpg

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cunoscuta mai bine de constanteni drept capela militara, a fost tinta imoralitatilor unor reprezentanti ai celebrei organizatii MISA.

Pelicula in care o tanara isi expune in toata splendoarea nurii si se lipeste de icoanele pictate pe peretele sudic din exteriorul lacasului sfant i-a lasat fara cuvinte atat pe preotii care slujesc in aceasta biserica, dar si pe credinciosi. Intr-un ziar central se mentioneaza ca protagonista acestui filmulet erotic, regizat cel mai probabil in vara anului 2001, a putut fi admirata in Danemarca si mai apoi, de vizitatorii unui site pe care a fost postat in vederea vanzarii. Din declaratiile inspectorului bisericesc, Enache Dragus, in productia realizata de yoghini, apar si scene filmate in manastirea Sfanta Elena din Costinesti, unde reprezentantii MISA au mai avut tentative de exhibitionism. "Nu pot sa ma pronunt daca acea tanara era in deplinatatea facultatilor mintale sau daca era drogata. Parohia se simte jignita pentru ca prin acest act a fost intinata sfintenia bisericii. Zilnic prin fata bisericii trec mii de persoane, dar doar Dumnezeu le stie gandurile", a precizat parintele Dragus.

Uniunea sexuala cu divinitatea

Preotii care slujesc la aceasta parohie presupun ca scenele indecente in care femeia pe jumatate dezbracata se lipeste de sfintii pictati in exteriorul bisericii ar reprezenta "cunoasterea" . Iar uniunea dintre corpul tinerei si icoanele lacasului sfant tinde sa simbolizeze, spre uimirea credinciosilor, intreprinderea unui act sexual cu Dumnezeu. Se pare ca yoghinii au incercat sa aduca in acelasi plan, sacrul si profanul, doua dimensiuni total diferite. Insa, excentricitatea lor, ca si celelalte manifestari de altfel, au socat o tara intreaga. Parintele Eugen Tanasescu s-a aratat de-a dreptul indignat de faptul ca anumitor persoane le-a facut placere vizionarea acestei productii. "Cat de surpat duhovniceste poti fi pentru a iti placea un astfel de film erotic" a mentionat Tanasescu.

Lipsa de profesionalism

Preotii care slujesc la biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil il acuza pe jurnalistul al carui articol a facut atat de multa valva de lipsa de profesionalism. "Presupunerea jurnalistului ca este nejustificata", a precizat parintele Eugen Tanasescu. Reprezentantii bisericii presupun ca acest act indecent a avut loc dupa ora 19.00, cand lacasul este inchis. "Nu intra in atributiunile noastre paza bisericii" a afirmat unul dintre acestia. Preotul paroh din aceea perioada, Constantin Savu, nu poate fi tras la raspundere sau interogat, deoarece la doi ani de la realizarea acestui filmulet erotic, a decedat. Singurul vinovat pentru ca a permis ca aceasta pelicula sa fie realizata, este gardianul repartizat de primarie pe aceasta zona.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii