Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Bogdan Bola, candidat PNL pentru Camera Deputaților-„Plajele românești vor fi cele mai late din întreaga Europă”

ro

26 Nov, 2020 17:24 2271 Marime text
  • Joi, 26 noiembrie de la ora 17.00, candidatul PNL Bogdan Bola vorbește la ZIUA Electorală despre proiectele sale în calitate de viitor deputat, live pe www.ziuaconstanta.ro dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Bogdan Bola, candidează din partea PNL la Camera Deputaților.
Bogdan Bola, candidează din partea PNL la Camera Deputaților. Este avocat și de departe, cel mai activ director al Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral din ultimii 30 de ani.

A bătut plajele județului de dimineață până seara, a demolat clădirile ridicate ilegal, cu toată opoziția ”șmecherilor” care le administrau, a amendat primarii care nu-și curățau canalele colectoare, indiferent de culoarea lor politică și s-a bătut cu administrația locală de la Constanța pentru a schimba situația lacului Tăbăcărie care zace uitat și murdar.

Dacă va fi unul dintre deputații ce vor reprezenta Constanța în Parlamentul României, Bogdan Bola are proiecte legate tot de Marea Neagră.

 Noi nu folosim Marea Neagră nici măcar cum o fac vecinii noștri bulgari. Toată lumea se duce acolo și spune că a mâncat pește și scoici proaspete. Ei au ferme piscicole pe mare, au taliene, lucru pe care noi nu îl avem, deși s-a promulgat recent o lege. Marea Neagră nu este intabulată. Poți să faci ferme piscicole, la o anumită distanță față de țărm. După acea distanță poți să faci ferme eoliene.

Așa poți dezvolta întreaga zonă. Statul român va beneficia financiar, din taxe și impozite, inclusiv, de pildă, de banii pe care îi va primi de la cei care au montat conducte pe fundul mării. Noi nu știm să exploatăm Marea Neagră.

În Maldive, turiștii se duc să stea în acele case frumoase și elegante pe apă. Noi nu putem să facem asemenea lucruri. Nu putem să face nici sate pescărești. Ele au eșuat la noi sau nu s-au dezvoltat. Ele ar da un impuls foarte important economiei”, spune Bogdan Bola.
 

Bogdan Bola a vorbit despre modalitatea de îmbinare a campaniei electorale cu munca de la Apele Române, fiind foarte activ:

Această campanie a fost pentru mine cel puțin, una puțin atipica, deoarece campania o fac arătând că se pot face lucruri bune și frumoase si in Constanța, în 10  luni de zile, aproximativ. Consider că o campanie mult mai bună o pot face din acestă postură, unde a arăta că dacă vrei, dacă există o dorință politică și oameni pregătiți, așa cum există la ABADL, ce vedem în vestul țării, în afară, se poate aface și la Constanța. În rest, în weekend -urile suntem pe teren, respesctând măsurile. Ne descurcăm, și sunt convins că pe 6 decembrie o să se vadă și rezultatul eforturilor noastre.

 Bogdan Bola, despre realizările avute în aceste 10 luni din postura de director al Apelor Române:

Unii îmi spuneau să mă suspend din funcție pentru a face exclusiv campanie. Unii mi-au sugerat să mă suspend ca să fac cât mai multă campanie. Acest proiect de înnisipare și de lărgire a teritoriului țării noastre, un proiect unic pentru România, este mult mai important decât orice campanie electorală. Noi acum, la Constanța avem un astfel de proiect, pe care îl ducem cu greu, dar îl ducem până la bun sfârșit. Asta arată că, și la noi se pot face lucruri senzaționale. Plajele românești vor fi cele mai late din întreaga Europă. Mai avem în plan și alte idei, și alte proiecte pe care doresc le promovez, cum ar fi: un studiu hidraulic pentru Delta Dunării, în care se vedem exact ce înseamnă debitul Dunării pe brațele sale, să  îmbunătățim condițiile pentru plante, pentru floră, faună. Este un domeniu spectaculos și îmi place foarte mult ceea ce fac.

De când a venit la Apele Române, Bogdan Bola și-a propus bariera verde pentru zona de înnisipare unde se înnisipează anul acesta.

Ne-am propus doar pentru acestă zonă, pentru că doar aici se înnisipează în acest an. Pe măsură ce proiectul va avansa și ne vom duce spre sudul litoralului, și acolo se vor putea propune mai multe zone bariere verzi. Acest proiect noi îl vedem ca o optimizare a procesului de înnisipare și îl putem face cu europeni, să recreem condițiile foarte foarte frumoase, care erau acum 30-40 de ani pe litoralul nostru,  a precizat Bola.

În cadrul interviului, Bola a mai vorbit și despre viitoarele plantări:

Vom planta mierea ursului, sălcioara, este exact tipul de arbust, care era în anii 80 peste tot, cel puțin în stațiunea Mamaia. Cercetătorii de de la Universitaea Ovidius și de la Divizia de Peisagistică a antreprenorului nostru, ne-au sugerat să plantăm și arbusți de mai mică înălțime, în special cătină, albă și roșie, pentru a crea și un efect vizual mult mai plăcut, a mai precizat Bola.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdaneee 03 Feb, 2021 17:31 Era un banc: Cica un scafandru in costum de neopren, cu labe si aparat de respirat, mergea prin Sahara. Ochelarii aburiti, creierul ii fierbea deja, cade epuizat in nisipul incins. Cu ultima suflare sopteste: What a long beach!
  • DODO 26 Nov, 2020 17:33 Frumos! numai ca daca nu vor fi si protejate atunci repetam asta pe veci la citiva anisori si cam costa ca nu scoti de la turisti cit bagi in nisip si poate si in buzunare