Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a reușit atragerea a 6 milioane de euro. Pentru mandatul 2020 - 2024 vrea să demonstreze că se poate mai mult (documente)

ro

27 Aug, 2020 00:00 2794 Marime text
  • În mandatul 2016-2020, Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu a reușit atragerea a 6 milioane de euro iar pentru mandatul 2020 - 2024 vrea să demonstreze că se poate mai mult
  • Unul dintre cele mai importante proiecte este cel al rețelei de 45 de km gaze, care din luna august a.c. este funcțională în localitatea Limanu
  • Deoarece nevoile comunei erau mari iar bugetul local nu permitea investiții importante, Georgescu a înțeles că singura soluție sunt atragerea fondurilor atât de la instituțiile europene cât și de la CNI sau PNDL
  • 2.7 milioane de lei s-au investit în ultimii patru ani, în rețeaua sanitară din Limanu și 2 Mai
  • Și educația a primit 4.55 milioane de lei prin intermediul investițiilor realizate în baza materială școlară
  • În domeniul infrastructurii au fost realizați 22.4 km de covor asfaltic și 7393 mp de construcții noi sau reabilitate
 
În mandatul 2016-2020, Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu a reușit atragerea a 6 milioane de euro finanțări nerambursabile iar pentru mandatul 2020 - 2024 vrea să demonstreze că se poate mai mult.
Unul dintre cele mai importante proiecte este cel al rețelei de gaze, 45 de km -  care din luna august a.c. este funcțională în localitatea Limanu și în scurt timp va fi și în 2 Mai și Vama Veche. ’’Această lucrare a fost o provocare pentru toată echipa mea, dar a fost o promisiune pe care mi-au asumat-o în fața comunității. Au fost eforturi majore, o investiție de peste 5.7 milioane de lei, dar a devenit o realitate pentru comuna noastră’’, afirmă Daniel Georgescu.
Deoarece nevoile comunei erau mari iar bugetul local nu permitea investiții importante, Georgescu a înțeles că singura soluție sunt atragerea fondurilor europene și nu numai.
Astfel, în ultimul exercițiu financiar au fost atrase 6 milioane de euro, o parte provenind din fonduri europene, restul prin PNDL, cum este cazul celor 1.6 milioane de lei pentru refacerea rețelei de iluminat public, 4.5 milioane de lei finanțare europeană pentru grădinița Limanu sau 2 milioane de lei pentru școala din localitate,  5.2 milioane de lei pentru modernizare și dotare Cămin Cultural Limanu și alte 8 milioane de lei pentru sala de sport cu tribună, ambele cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Sunt doar câteva exemple.
2.7 milioane de lei s-au investit în ultimii patru ani, în rețeaua sanitară din Limanu și 2 Mai. ’’Anul trecut , din fonduri locale a fost demarată construcția unui nou dispensar în Limanu. Centrul de sănătate va fi finalizat anul acesta și va avea cabinete medicale și laborator de analize, farmarcie, punct de recoltare și săli de tratament. Investiții în sănătate am făcut și în localitatea 2 Mai unde am alocat 100.000 de lei pentru modernizarea și dotarea dispensarului existent’’, a explicat primarul comunei Limanu.
Și modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere au fost în atenția edilului din sudul litoralului. Astfel a fost demarat un program de asfaltare a străzilor din toate cele trei localități care aparțin de comuna Limanu. 7.6 milioane de lei au fost alocați pentru aceste proiecte. Cea mai mare realizare, spune Daniel Georgescu este asfaltarea drumului care leagă Hagieni de Limanu, un drum de 4 km din totalul de 22.4 km de covor asfaltic turnat în acest mandat.
Și educația a primit 4.55 milioane de lei prin intermediul investițiilor realizate în baza materială școlară. La fel și sportul, rezultatele echipei de fotbal Poseidon Limanu-2Mai sau a luptătorilor clubului fiind în acest sens, grăitoare .
La final de mandat, Georgescu afirmă că au fost patru ani intenși, cu multă muncă, pentru că în 2016 a găsit la Limanu o primărie dezorganizată și fără viziune. În următorul mandat, edilul vrea să facă din Limanu cea mai modernă comună din județul Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii