Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:45 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Stere Hira, candidat PNL pentru CLM Constanța – ’’Vom recupera terenurile pe care, astăzi, imobiliarii construiesc haotic. Soluția este exproprierea de utilitate publică’’

ro

08 Sep, 2020 00:00 2414 Marime text
  • Stere Hira este candidat al Partidului Național Liberal, pentru Consiliul Local Municipal Constanța
  • Hira a vorbit despre pașii pe care trebuie să-i facă municipiul Constanța pentru relansarea economic
  • Candidatul PNL consider că scheletul pe care se poate face relansarea economică a municipiului Constanța este Planul Urbanistic General
  • Înființarea parcului industrial Anghel Saligny va aduce investitori în orașul de la malul mării
  • Vom recupera aceste terenurile pe care astăzi imobiliarii construiesc haotic prin expropriere de utilitate publică

Stere Hira este candidat al Partidului Național Liberal, pentru Consiliul Local Municipal Constanța.
În cadrul unu interviu la ZIUA Electorală, Hira a vorbit despre pașii pe care trebuie să-i facă municipiul Constanța pentru relansarea economic.

Interviul video poate fi urmărit aici:
 


“Scheletul pentru relansarea economică a municipiului Constanța este Planul Urbanistic General. Trebuie să rezolvăm cu celeritate și să adoptăm un nou PUG , care să ne dea direcția. Am propus în programul nostru de guvernare înființarea parcului industrial Anghel Saligny. Dacă vom reuși să facem acest lucru, vom avea asigurată relansarea economică. Niciun investitor nu vine să investească, dacă administrația locală nu oferă infrastuctura și fiscalitatea atât de necesare. Din punctul nostru de vedere, următorii patru ani trebuie să fie anii patriotismului local economic și să procedăm, de ce nu, cum a făcut Bolojan la Oradea, ca la firmele locale să fie încurajate șă participe la licitații iar în cazul ofertelor egale, să câștige firme locale”, a explicat Stere Hira.
 

Problemele Constanței care pot fi rezolvate în primele șase luni

 
Candidatul Partidului Național Liberal, pentru Consiliul Local Municipal Constanța a enumerat și principalele probleme ale orașului. În opinia sa, lipsa curățeniei reprezintă o problemă importantă și susține că o soluție imediată propusă de echipa Chițac este îngrădirea ghenelor de gunoi din cartiere și controlul accesului locatarilor la aceastea pe bază de cartelă magnetică. Stere Hira spune că această soluție poate fi aplicată în primele șase luni de mandat.
O altă problemă o reprezintă spațiile verzi și mai ales, multitudinea de construcții autorizate pe spațiile verzi. Tocmai de aceea, explică Hira, realizarea în regim de urgență a Registrului spațiilor verzi este capitală.
Lipsa locurilor de parcare din oraș, poate fi rezolvată în mai multe feluri. Prin deschiderea parcărilor publice ale instituțiilor, așa cum se întâmplă în Oradea, de exemplu, a povestit Stere Hira și mai ales prin amenajarea de noi parcări, supraetetajate atât în centrul orașului cât și în alte zone din municipiu, în condițiile în care sunt 30.000 de locuri de parcare și peste 100.000 de autoturisme care circulă sau tranzitează Constanța.
Candidatul PNL a explicat și care va fi relația consilierilor locali cu imobiliarii, deveniți o forță în Constanța, dar și cum vor fi recuperate terenurile municipalității, retrocedate de fostele administrații locale.
“În România există instituția cumpărătorului de bună credință, motiv pentru care vom aștepta deciziile instanțelor judecătorești. Pentru celelalte terenuri însă, putem apela la exproprietarea de utilitate publică, plecând de la oportunitatea realizării unei investiții imobiliare. Vom recupera aceste terenuri”, a declarat Stere Hira la ZIUA Electorală.
L-am întrebat pe invitatul ediției dacă este adevărat că se pregătește să devină viceprimar, ca mâna dreaptă a lui Vergil Chițac, dacă acesta va deveni la rândul său primarul municipiului Constanța.

“PNL și primarul Chițac vor decide dacă eu sau altcineva din echipă va fi viceprimar. Toți colegii mei de pe lista de consilieri sunt pregătiți să fie viceprimar”, a explicat Hira.
Stere Hira este membru al echipei Vergil Chițac pentru primăria Constanța și unul dintre fondatorii Asociației “Constanța Altfel”.
Hira a venit în PNL în 2016, alături de Chițac, a făcut partea din echipa acestuia la nivelul organizației municipale a PNL, a părăsit organizația o dată cu demisia senatorului și a revenit în partid anul acesta, hotărât să câștige alegerile locale.
În final, redăm mesajul transmis electoratului de dreapta, care se va prezenta la urne pe 27 septembrie a.c.: “Constănțenii trebuie să voteze candidatul și lista de consilieri ai PNL, pentru că suntem pregătiți, avem cv-uri serioase, o listă de aleși echilibrată, și vreau să le transmit constănțenilor, că dacă vor să voteze anti-PSD, să voteze candidații PNL, suntem singurii care putem detrona 20 de PSD la Constanța. În momentul în care votați alți candidați, nu faceți altceva decât să votați indirect PSD”, a conchis Stere Hira.

Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanța
- Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii