Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Primele declarații oficiale de la Biroul Electoral Județean Constanța despre procesul electoral în desfășurare !

ro

27 Sep, 2020 12:22 1999 Marime text
foto: locțiitor BEJ , judecător Denise Gabriela Ghervase
  • Locțiitorul BEJ, judecător Denise Gabriela Ghervase a precizat că până în acest moment nu sunt probleme în procesul electoral care se desfășoară la nivelul județului Constanța
  • Singurul incident a fost raportat în această dimineață, la ora 6.45 în localitatea Costinești, acolo, unde cele 3100 de buletine de vot pentru alegerea primarului  au fost tipărite greșit
  • La această oră la nivelul județului Constanța, au votat 112.092 alegători, respectiv un procent de 17.93%

Locțiitorul BEJ, judecător Denise Gabriela Ghervase a precizat că până în acest moment nu sunt probleme în procesul electoral care se desfășoară la nivelul județului Constanța.
Singurul incident a fost raportat în această dimineață, la ora 6.45 în localitatea Costinești, acolo, unde cele 3100 de buletine de vot pentru alegerea primarului  au fost tipărite greșit.
" BEJ s-a consultat cu BEC și s-a decis întreruperea votului pentru 2 ore, atât cât prevede legea în aceste condiții și retipărirea de urgență a acestora. În acest moment, buletinele de vot sunt în drum spre Costinești. În momentul în care vor ajunge, vom ridica cu proces verbal, buletinele de vot tipărite greșit și le vom înlocui cu cele retipărite. Pînă atunci, în Costinești se votează în condiții normale, cu amendamentul că toți alegătorii sunt înștiințați despre eroare de pe buletinul de vot pentru alegerea primarului", a explicat Ghervase.
Vă reamintim, pe buletinul de vot pentru alegerea primarului de la Costinești, în dreptul numelui candidatului unui partid politic, se regăsește sigla altei formațiuni politice. 
În ceea ce privește posibilitatea anulării votului pentru alegerea primarului de la Costinești, în urma sesizării venite din partea unei formațiuni politice, locțiitorul BEJ, judecător Denise Gabriela Ghervase, spune că " această solicitare trebuie depusă la biroul de circumscripție Costinești, care deliberează, ulterior ajunge la BEJ via BEC. Deocamdată la BEJ nu am primit o astfel de solicitare, care poate fi depusă în perioada de contestare a rezultatului alegerilor".
La această oră la nivelul județului Constanța, au votat 112.092 alegători, respectiv un procent de 17.93%.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii