Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 NIAGA - nod-intermodal autogară – gară – aeroport, un proiect al deputatului Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru primăria Constanța (galerie foto)

ro

12 Sep, 2020 00:00 2604 Marime text
  • Coordonatorul Pro România Constanța, deputatul Mircea Dobre, candidat pentru funcția de primar al municipiului a prezentat un nou proiect extrem de util, atât pentru municipiul Constanța, cât și pentru localitățile din zona Metropolitană
  • Este vorba despre NIAGA (nod-intermodal autogară – gară – aeroport)
  • Proiectul s-a născut urmare a faptului că municipiului Constanța, orașul principal de la malul Mării Negre, duce lipsa unui nod intermodal de transport de călători și are nevoie de o legătură mai eficientă, mai organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City
  • În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate

 
Coordonatorul Pro România Constanța, deputatul Mircea Dobre, candidat pentru funcția de primar al municipiului a prezentat un nou proiect extrem de util, atât pentru municipiul Constanța, cât și pentru localitățile din zona Metropolitană.
Este vorba despre NIAGA (nod-intermodal autogară – gară – aeroport).
„În zona gării, avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele, microbuzele în interiorul județului. Avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele și microbuzele în afara județului Constanța și avem o zonă publică pe unde circulă autobuzele în interiorul municipiului.
Venim cu următoarea propunere: pe o suprafață de 24.450 mp ducem infrastructura de transport în subsol, cu 4 intrări – 2 intrări și 2 ieșiri pe str. Theodor Burada, o intrare și ieșire pe șos. Mangaliei și o intrare și ieșire în bd. Ferdinand. La subsol se păstrează suprafața, respectivelor entități private li se ridică autorizația de funcționare și acolo nu va mai fi transport public. O să avem patru chestiuni importante în acest subsol: stație de taxi, CT BUS, transport în afara județului și transport în interiorul județului.
Deasupra, la etaj, avem peste 7.400 mp, cu zonă comercială, săli de așteptare, totul digitalizat.
Parcul de la Gară se leagă la nivel de parter prin pasarele pietonale, deasupra străzilor care se duc în subsol și se leagă de această autogară.
Este unul din cele mai importante proiecte de infrastructură necesară și utilă la ora actuală municipiului și județului și tot ce înseamnă transport public să fie gestionat de autoritatea publică”, a explicat Mircea Dobre.
Proiectul s-a născut urmare a faptului că municipiului Constanța, orașul principal de la malul Mării Negre, duce lipsa unui nod intermodal de transport de călători și are nevoie de o legătură mai eficientă, mai organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung an de an în acest oraș.
Nodul intermodal este constituit și va face legătura din/între: 1. Autogară călători CT BUS 2. Autogară călători în interiorul județului Constanța 3. Autogară călători în exteriorul județului Constanța 4. Gara de Călători Constanța.
În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate.
 
 
Comandate de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CMF: 21200010
 
Citește și:

#alegerilocale2020 LIVE TEXT & VIDEO - PRO România prezintă un nou proiect pentru Constanța Nod intermodal gara- autogara Sud - aeroport (galerie foto + document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii