Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Decebal Făgădău, candidat PSD – “Nu mă ascund în spatele logo-ului My CT. Sunt membru PSD. În mandatul meu, terenurile s-au vândut doar prin licitații. Vreau ca orașul să fie guvernat de reguli ”

ro

09 Sep, 2020 00:00 4473 Marime text
  • La ZIUA Electorală, Decebal Făgădău a vorbit despre candidatura, despre mandatul de primar de aproape 5 ani și a răspuns și câtorva acuzații care i se aduc atât de către contracandidați cât și de o parte a locuitorilor municipiului Constanța
  • Decebal Făgădău candidează pe 27 septembrie doar pentru funcția de primar al Constanței și nu mai deschide lista de consilieri locali ai PSD. Vrea totul sau nimic
  • Contractul pentru PUG va fi semnat în perioada imediat următoare
  • Cele 40 de promisiuni ale lui Decebal Făgădău din 2016
  • Nu poți să oprești o documentație de urbanism, atâta timp cât ai PUZ aprobat de CLM
  • Are PSD iepuri în alegerile din acest an la Constanța? “Nu”!
  • Constanța guvernată de reguli!
 
 
Decebal Făgădău este candidatul Partidului Social Democrat Constanța în alegerile locale din 27 septembrie a.c.
La ZIUA Electorală, Decebal Făgădău a vorbit despre candidatura, despre mandatul de primar de aproape 5 ani și a răspuns și câtorva acuzații care i se aduc atât de către contracandidați cât și de o parte a locuitorilor municipiului Constanța.

Interviul video poate fi urmărit aici:

 

“Nu mă ascund în spatele logo-ului My CT. Sunt membru PSD și mă mândresc cu asta”

Primarul PSD, Decebal Făgădău a fost acuzat de contracandidați și chiar s-a și ales și cu o plângere la Biroul Electoral Județean (n.r. respinsă de BEM ca neîntemeiată) că se folosește de logo-ul primăriei pentru a-și face campanie.
În timp ce contracandidații susțin că această practică este interzisă prin legislația electorală iar BEM a stabilit că utilizarea logo-ul orașului nu încalcă legea, l-am întrebat pe primarul Constanței de ce totuși nu își asociază candidature cu sigla partidului, în schimb se promovează cu logo-ul orașului.

Iată răspunsul edilului: “Încă din 2016, am vorbit despre orașul de care sunt mândru, pe care îl iubesc și am încercat alături de echipa mea să construim un brand, de care să te îndrăgostești, aduce cu o inimă, are inițialele orașului nostru, este foarte frumos. În toate postările mele vorbesc despre I love my CT, despre Dobrogea. Păi ce să fac, să-mi cer scuze că vorbesc despre orașul meu? Evident că mă așteptam ca toți contracandidații mei să vorbească despre mine. Cei care contestă lucrurile frumoase din oraș, contestă acum și logo-ul acesta.  Am venit cu această idee și le-am spus tuturor că asta vreau să contruiesc, așa că ne place sau nu, My CT este un logo care vreau să le regăsească în denumirea tuturor companiilor care oferă servicii publice în oraș.

Ca să răspund la întrebare, nu ma ascund după un logo, nu am nicio problemă să îmi asum calitatea de membru PSD, președinte al Ligii aleșilor locali social-democrați sau pe cea de președinte al organizației municipale a PSD Constanța”, a precizat Decebal Făgădău.
 

„Totul sau nimic în 2020”

Spre deosebire de 2016, Decebal Făgădău candidează pe 27 septembrie doar pentru funcția de primar al Constanței și nu mai deschide lista de consilieri locali ai PSD. La ZIUA electorală, primarul a spus că anul ăsta joacă totul pe o singură carte.
“Am ales să joc totul pe această carte pentru că eu îmi doresc să fiu primarul Constanței, sa continui toate proiectele pe care le-am început în acești 4 ani. Astăzi avem în diferite faze de derulare sau execuție 51 de proiecte, care însumează 924 de milioane de lei. Îmi place de mor ceea ce fac, eu nu vrea să fiu nici consilier local, nici parlamentar, eu vreau să fiu primarul Constanței. Eu nu candidez contra cuiva. CV-ul meu spune că mă cam pricep.
Nu sunt un tip comod, dar îmi place ceea ce fac și mă lupt pentru ca orașul Constanța și Dobrogea în întregime să fie recunoscute la nivel european și mondial. Lista de consilieri este deschisă de Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța, un om de stânga care a muncit foarte mult în acest mandate”, a spus edilul.


 

Voi semna contractul pentru PUG în perioada imediat următoare

Cum arată Constanța lui Decebal Făgădău? – acesta a fost tema propusă spre discuție cu primarul orașului.
Ca să sintetizăm, în opinia edilului, viața Constanței are parte de o normalitate: “Voi continua să pledez pentru normalitate în viața orașului. Stânga modernă înseamnă să creezi valoare adaugată, iar toate categoriile de vârstă să beneficieze de condiții decente de trai. Am avut, în acești 4 ani, o mulțime de procese și amenințări, pentru fiecare lucru bun pe care l-am făcut. Caietul de sarcini pentru Planul Urbanistic General a fost elaborat împreună cu experții Băncii Mondiale. Voi semna contractul în perioada imediat următoare. Am finanțat sportul, cultura, am susținut educația,sănătatea, am schimbat flota de autobuze, am adus stadionul Farul acasa, am început lucrările la Sala Polivalentă, toate aceste lucruri le-am făcut cu bugetul orașului ”, a explicat Decebal Făgădău.
 

“În mandatul meu, toate terenurile s-au vîndut prin licitație”

PUZ-uri, vânzări de terenuri, betoane, construcții pe spații verzi, sunt lucrurile care îi sunt imputate primarului.
A acceptat să vorbească despre asta la ZIUA Electorală: “Dacă vorbim despre PUZ-uri, eu cred că pe partea dreaptă s-a construit mai mult. În mandatul meu, absolut toate terenurile au fost vândute prin licitație, aprobate în CLM, patrimoniul a fost în siguranță. Dacă nu ar fi fost așa, astăzi aș fi fost în altă parte. Dar sunt aici, între oameni. Nu am șofer, nu am bodyguard, merg singur să-mi fac cumpăraturile, stau în același apartament pe care mi l-am cumpărat prin credit, nu mă tem să mă întâlnesc cu oamenii. Asta apropo de ce spun sau fac alți contracandidați. Eu mă cunosc cu oamenii, am fost pe toate străzile, lucrurile acestea nu mi le poate lua nimeni, indiferent cât de nesuferit sunt eu prezență, că sunt prea scund, prea gras, peltic, arogant, etc. Câteodată această aroganță este o mască pentru lucruri care mi se impun nejustificat, cum ar fi: Teatrul de Vară din Mamaia, Palatul Copiilor, etc”.
 

Cele 40 de promisiuni ale lui Decebal Făgădău din 2016...

În programul electoral din 2016, actualul primar a pus pe hârtie mai multe proiecte, unele rămase nefinalizate, prilej pentru contracandidați să-l acuze că nu și-a onorat promisiunile.
„Credeți că și-ar fi dorit cineva mai mult ca mine, să nu rămână promisiune, însă proiectele sunt interconectare. De exemplu, pasajul de pe IC Brătianu nu poate fi realizat până nu avem date despre circulația pe pasajul Cumpenei. O spun specialiștii. Nu voi înceta să-mi propun 100 de obiective. Le voi finaliza, dacă Dumnezeu și constănțenii îmi vor acorda încrederea și votul lor”, a mai spus edilul Constanței.

Una dintre nemulțumirile constănțenilor este lipsa din Constanța a marilor investitori, a multinaționalelor care ar putea oferi pe de parte o paletă diversificată de locuri de muncă dar și salarii mai mari pentru locuitori. Decebal Făgădău a explicat că marea majoritate a investitorilor s-au cantonat în port iar alții în sectorul imobiliar. Mai sunt și marii retalieri sau în cei din zona energiei.

„Nu am dat mâna cu imobiliarii

O altă acuzație la adresa primarului Făgădău, nu doar din această campanie electorală,  este aceea că ar fi cedat presiunii imobiliarilor din zonă.
Iată cum a răspuns primarul: “Nu poți să oprești o documentație de urbanism, atâta timp cât ai PUZ aprobat de CLM. Avizul de oportunitate îl semnează arhitectul șef, după ce Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului își spun părerea. Pe parcursul elaborării documentației se organizează dezbateri publice. Am plătit pentru a-i apăra pe constănțeni, în cazul unor PUZ-uri. Când există o decizie a instanței asupra unui PUZ, nu mai este nimic de făcut. Dacă nu aplic decizia instanței este abuz în serviciu.
Eu mă feresc de un oraș un nu există interese, dar nu am bătut palma cu niciun imobiliar. În urmă cu câțiva ani , nu exista imobiliarist care să nu mă injure. Noi am avut zeci de controale din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. Eu nu am ținut nici cu investitorii, nici cu instituțiile de control”, a explicat Decebal Făgădău.
 

Constanța guvernată de reguli!

Decebal Făgădău a mai afirmat că în următorul mandat, pe cei care aruncă gunoiul pe jos, îi va amenda drastic. Pentru că nu i se pare corect să avem cu toții imaginea de oraș murdar, în condițiile în care nu toți constănțenii fac mizerie!
Viitorul CLM ar putea iniția un proiect pentru suplimentarea contractului privind salubritatea.
 

Are PSD iepuri în alegerile din acest an la Constanța? Nu!

Citim zilnic în mediul online și nu numai despre iepurii aruncați și de o parte și de cealaltă în competiția electorală de la Constanța. Despre “iepurii” PSD, l-am întrebat așa cum era firesc pe candidatul partidului, Decebal Făgădău. Aveți mai jos și răspunsul:
“Categoric, nu. Nu am pus pe nimeni să candideze ca să disperseze voturile. Mă bucur însă cu există multe voci, că există o bătălie, pentru că în urmă cu 10-15 ani nu prea avea nimeni curaj să candideze. De asta spun că în mandatul meu, lucrurile s-au normalizat”.
 
 
 
Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21200019
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii