Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Alianța USRPLUS Constanța a pregătit o strategie coerentă de dezvoltare a spațiilor verzi din Constanța

ro

20 Aug, 2020 00:00 1486 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța avea obligația să definitiveze Registrul Spațiilor Verzi încă din ianuarie 2011
  • Primarul Decebal Făgădău a demarat procedura și a semnat un contract cu o firmă specializată abia în mai 2018
  • Primăria Constanța a fost sancționată cu avertisment de trei ori pentru refuzul de a elabora Registrul spațiilor verzi
  • Constanța are 4,76 mp de spațiu verde pe cap de locuitor când ar fi trebuit să avem 26 mp
  • Registrul spațiilor verzi este un document oficial care ține o evidență foarte precisă cu privire la spațiile verzi ale orașului și nu permite vânzarea lor
 
Primăria Municipiului Constanța avea obligația să definitiveze Registrul Spațiilor Verzi încă din ianuarie 2011 conform legii 24 din 2007 care este Legea Spațiilor Verzi, susțin reprezentanții USR-PLUS Constanța.
“Acest registru nu există nici azi după 9 ani! Decebal Făgădău (primar PSD) a demarat procedura și a semnat un contract cu o firmă specializată abia în mai 2018.
Abia zilele trecute, primarul Decebal Făgădău anunță pe Facebook că va veni cu primul Registru al Spațiilor Verzi al orașului. Vă vine să credeți că se laudă cu o întârziere de 9 ani? Între timp, Primăria Constanța a fost sancționată cu avertisment de trei ori pentru refuzul de a elabora Registrul spațiilor verzi și a fost amendată pentru neasigurarea integrității, refacerii și îngrijirii spațiilor verzi”, susține reprezentații USR-PLUS.
La ce folosește Registrul Spațiilor Verzi?
Este un document oficial care ține o evidență foarte precisă cu privire la spațiile verzi ale orașului și nu permite vânzarea lor.
Constanța are 4,76 mp de spațiu verde pe cap de locuitor când ar fi trebuit să avem 26 mp. Nu s-a amenajat niciun parc nou, dimpotrivă parcurile existente au fost invadate de construcții (vezi City Park Mall).
Alianța USRPLUS Constanța va prezenta în următoarele zile o strategie coerentă de dezvoltare a spațiilor verzi din Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii