Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecatorii o vor pe Udrea in locul zeitei Themis

ro

23 Oct, 2009 18:24 4989 Marime text
udrea_zeita.jpgAm primit la redactie o scrisoare deschisa, cu adresant Elena Udrea, din partea presedintelui unei judecatorii. Gheorghe Morosanu remarca discrepanta dintre bugetul ministerului Turismului si cel al Justitiei, fireste, in favoarea primului. Presedintele din Judetul Neamt, remarcand situatia dezastruoasa din Justitie, dar si inflorirea din Turism, bazata pe nurii ministrului, propune ca Elena Udrea sa preia si ministerul Justitiei. Situatie in care judecatorii ar fi gata sa-i ridice statuie. Si daca tot vorbim de statuie, AIM adauga la scrisoarea deschisa o noua propunere: Elena Udresa s-o inlocuiasca pe doamna legata la ochi, zeita Themis, cu balanta in mana. Dar in acest caz, statuia doamnei Udrea, tot nud, sa o reprezinte legata la gura si cu un Cocos mic in mana. Daca intentia judecatorilor va deveni fapta. AIM va strange fondurile necesare sculpturii. Agentia noastra a luat deja legatura cu maestrul Petru Alexandru Galai, care s-a aratat dispus sa o toarne-n bronz pe Udrea. Ii rugam pe citori sa ne trimita schite cu lucrarea propusa, iar maestrul Galai o va premia pe cea mai reusita.(A.I.M.)

Redam in continuare scrisoarea deschisa a judecatorului:

Scrisoare deschisă

Excelenţei-Sale,

Doamnei Elena-Gabriela UDREA,

- Ministru al Turismului -

Stimată Doamnă Ministru,

În adunarea generală de la instanţa unde funcţionez ca judecător, am aflat cu puţină surprindere că Ministerul Turismului are un buget aproximativ dublu faţă de Ministerul Justiţiei. Nu ştiu dacă informaţia este strict exactă, dar nici nu e cazul să verificăm foarte riguros, pentru că există semnale suficiente în sensul că Ministerul Turismului nu se plînge de fonduri, pe cînd Ministerul Justiţiei ESTE CRONIC SUBFINANŢAT, iar asta o simt eu zilnic şi pe propria piele, instanţa mea fiind, ca toate celelalte, în colaps financiar.

S-a mai exprimat o idee în sensul că, Turismul însemnînd în principal excursii şi concedii, deci hoteluri şi pensiuni, iar toate acestea fiind gestionate de întreprinzători privaţi, nu prea se înţelege pentru ce are nevoie Ministerul Turismului de atîtea fonduri, şi ce face cu ele.

În sfîrşit, s-au avansat diverse propuneri:

- să se comaseze Ministerul Justiţiei cu Ministerul Turismului;

- să fiţi numită Dumneavoastră (şi) Ministru al Justiţiei;

- să apelăm la Dumneavoastră, pentru ca Dumneavoastră să faceţi lobby pe lîngă persoanele cu funcţii de decizie în stat pentru a primi şi noi fondurile necesare unei bune funcţionări.

Eu am îmbrăţişat instantaneu şi în totalitate aceste idei, amintindu-mi că în istoria universală şi naţională a existat un şir întreg de Elene, toate blonde, frumoase, inteligente şi cu o teribilă capacitate de persuasiune - în sensul cel mai pozitiv şi spre binele absolut al naţiilor respective -, începînd cu Elena din Troia, continuînd cu Elenele din interbelicul românesc, şi sper ca şirul să nu se încheie cu superbul Dumneavoastră exemplu din postrevoluţionarul nostru.

Aşadar, în numele meu personal şi al colegilor care vor fi de acord cu acest demers (nici nu cred că s-ar putea îndoi cineva de justeţea lui), vă conjur, Doamna Ministru:

FACEŢI CEVA PENTRU JUSTIŢIA ROMÂNĂ

Sînt absolut convins că inteligenţa Dumneavoastră, farmecul personal, bunăvoinţa şi spiritul civic de care aţi dat mereu dovadă vă vor inspira soluţiile cele mai potrivite, mult mai pline de inventivitate şi mai eficiente decît au imaginat colegii mei în acea disperată adunare.

Astfel, Dumneavoastră veţi rămîne în istorie, ca încununare a acelei glorioase galerii de Elene, nu numai ca o promotoare de mare succes a frumuseţilor patriei şi a superbului turism românesc, ci şi ca salvatoarea justiţiei naţionale, într-un moment de grea cumpănă pentru ea, binemeritînd pe veci recunoştinţa magistraţilor, a căuzaşilor, şi chiar a clasei politice române, care nu poate nicicum găsi soluţia problemei fără preţioasa, indispensabila şi inspirata Dumneavoastră contribuţie.

Cu deosebită consideraţie şi încredere,

Gheorghe Moroşanu,

preşedinte al Judecătoriei Bicaz - Neamţ

Sursa: agentia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii