Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vila Elena din Constanţa şi-a găsit proprietar Iată cine a cumpărat ruina clădirii şi terenul de sub ea!

ro

14 Nov, 2012 02:25 6349 Marime text

sediu_oar_vila_elena_1.jpgOrdinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea va funcţiona, în viitor, într-un nou sediu. Potrivit spuselor arhitectului Alexandru Bălan, preşedintele OAR - Filiala Dobrogea, OAR a achiziţionat un sediu nou, care are însă nevoie de reabilitare. Este vorba despre Vila Elena sau ce a mai rămas din ea şi despre terenul aferent acestei construcţii situate pe bulevardul Ferdinand din Constanţa. La momentul actual vorbim, de fapt, despre ruinele vilei ridicate, conform spuselor lui Alexandru Bălan, la 1922. Clădirea şi terenul au fost achiziţionate, susţine preşedintele OAR, din fondurile Ordinului Arhitecţilor. „Deocamdată este o ruină, dar o vom reabilita.

sediu_oar_vila_elena_2.jpgVila Elena este din 1922. Are o patină a timpurilor respective. Îi vom pune în valoare arhitectura", a menţionat Bălan.

Arhitectul e explicat, de asemenea, că Ordinul Arhitecţilor intenţionează ca noul sediu să cuprindă săli de expoziţie şi să găzduiască mese rotunde, dezbateri şi o serie de evenimente culturale.

În prezent, Filiala Dobrogea a OAR funcţionează pe bulevardul Tomis, în zona Capitol, în clădirea Proiecte S.A., fostul Institut de Proiectări.

Vila Elena a fost scoasă la vânzare în luna iunie a acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ath 14 Nov, 2012 11:28 In sfarsit o veste buna de la OAR.Mai avem o speranta.In orasul asta sufocat de betoane,de mizerie si de haos urbanistic,avem nevoie de arhitecti adevarati.Felicitari ziarului "Ziua de Constanta" ca ne tine la curent.Sa ne traiesti ZIUA! Pe curand.
  • Gore 14 Nov, 2012 08:20 Felicitari domnilor arhitecti. Mai faceti si lucruri bune, fata de aprobarile de distrugere a litoralului