Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valabil doar până în februarie 2016 În ultimele zile din an, Primăria Constanţa vrea să revitalizeze PUG-ul Constanţei

ro

15 Dec, 2015 00:00 2511 Marime text


În martie 2013, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, aleşii municipiului Constanţa aprobau prelungirea valabilităţii Planului de Urbanism General (PUG) al Constanţei şi a Regulamentului de Urbanism aferent până în luna februarie a anului 2016.
 
Cum numai mâine nu-i poimâine, iar termenul se apropie de final, Municipiul Constanţa anunţa ieri, pe site-ul oficial, că au fost demaraţi paşii necesari pentru reactualizarea PUG-ului. Mai exact, a fost publicată invitaţia de participare pentru atribuirea contractului „Elaborare temă de proiectare pentru «Actualizare Plan Urbanistic General Municipiul Constanţa»“.
 
Termenul de prestare a serviciilor solicitate este de maximum două luni de la emiterea notei de comandă. PUG-ul ar putea scoate din buzunarul bugetului local aproape 100.000 de lei. Mai exact, valoarea estimată a achiziţiei este de 96.250 de lei fără TVA. Firmele sau persoanele interesate de elaborarea PUG-ului pot depune ofertele până pe 22 decembrie, ora 14.00, plicurile urmând să fie deschise în aceeaşi zi, cu o jumătate de oră mai târziu.
 
Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire, conform art. 69, alin. 1 din OUG 34/2006, sunt: Decebal Făgădău, viceprimar, Irina Roxana Pînzariu, director executiv, Fulvia Dinescu, director executiv adjunct, Iuliana Voicu, şef Serviciu, Luiza Elena Tănase, arhitect-şef, Daniela Nanu, director executiv adjunct, Veaveghiul Borali, şef Birou, Ghiulnihal Mutalâp, şef Serviciu, Marcela Frigioiu, director executiv, Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct, şi Oana Dobre, şef Serviciu.


 
Actualul Plan de Urbanism General al Constanţei datează încă din anul 1999. În urmă cu aproximativ cinci ani, administraţia publică locală susţinea însă că se lucrează la un nou PUG, dat fiind faptul că au apărut noi tendinţe de dezvoltare. Dacă luăm în calcul şi interesele imobiliare majore din Constanţa, ne putem gândi că noul PUG este un proiect cu miză grea pentru municipalitate şi pentru constănţeni.
 
Dacă facem un calcul simplu, termenul avansat de consilierii locali - februarie 2016 - este nerealist, ţinând cont că abia pe 22 decembrie se deschid ofertele, apoi urmează perioada de analiză şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

Aşadar, până la finele acestui an şi începutul anului viitor, Primăria Constanţa va emite în continuare autorizaţii în conformitate cu un PUG valabil la nivelul anului 1999, deşi Constanţa a trecut prin transformări arhitecturale şi a suferit transformări dramatice ale spaţiilor verzi în… spaţii betonate. Şi asta s-a „datorat“ şi lipsei unui registru al spaţiilor verzi, care ar trebui evidenţiate în Planul Urbanistic General, ceea ce convine de minune celor cu interese imobiliare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii