Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va funcţiona în fiecare zi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă şi-a deschis pentru prima dată porţile

ro

21 Sep, 2015 00:00 3059 Marime text
O zi cu valenţe multiple pentru Cernavodă! Sâmbătă, chiar în ziua în care Podul „Anghel Saligny“ a împlinit 120 de ani de la inaugurare, în oraşul de pe malul Dunării, turismul a făcut un pas în faţă. A fost ziua în care s-a inaugurat unul dintre proiectele administraţiei publice locale: Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Cernavodă. La Casa de cultură „I.D. Chirescu“, managerul de proiect a prezentat toate investiţiile făcute la acest obiectiv. Printre invitaţii primarului Gheorghe Hânsă s-au numărat profesorul Sorin Colesniuc, directorul Muzeului „Callatis“, Corina Martin, preşedinta Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoral - Delta Dunării, viceprimarul Gheorghe Pleşa, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu (fost senator al României) şi Adrian Cârlescu, autorul unei „biografii“ turistice a oraşului Cernavodă, care şi-a lansat cea mai recentă lucrare cu prilejul inaugurării Centrului de Informare şi Promovare Turistică. „Am dorit să avem o istorie la zi a oraşului Cernavodă. Mai mult decât atât, aici veţi găsi şi informaţii despre un proiect a cărui documentaţie o vom vota luni (n.r. astăzi)“, a declarat primarul Gheorghe Hânsă.
 
În iulie 2013, Primăria oraşului Cernavodă iniţia proiectul „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă“, finanţat prin Programul european „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“. În septembrie 2014, a fost semnat contractul de finanţare şi au fost demarate lucrările. Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea potenţialului turistic românesc, cu precădere a potenţialului turistic din zona Cernavodă, în ţară şi în străinătate, prin crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Cernavodă, în scopul creşterii numărului turiştilor.
 
Ce va promova noul centru turistic? În primul rând, Podul „Anghel Saligny“, ajuns la venerabila vârstă de 120 de ani chiar în ziua inaugurării CNIPT Cernavodă, Aşezarea neolitică de tip Tell „Gânditorul şi Femeia şezând“, Cetatea romană Axiopolis, dar şi alte şase clădiri istorice aflate în apropiere. Nu mai puţin important, de promovare vor beneficia şi Cetăţile Capidava şi Sucidava, dar şi Muzeul de Artă „Dinu şi Sevastia Vintilă“ din Topalu.

De astăzi, CNIPT va funcţiona la capacitate maximă, săptămâna trecută, cele două posturi scoase la concurs fiind ocupate de Andra Dane, care va fi directorul centrului, şi de Georgiana Maravele. Ambele vor avea statut de funcţionar public şi vor lucra de luni până duminică, de la ora 10.00 până la ora 17.00, la noul obiectiv de informare turistică.

Citeşte şi

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, un proiect finalizat cu succes la Cernavodă 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii