Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa a intrat în afaceri imobiliare. Sediul de pe Lahovari a fost închiriat Teatrului de Stat!

ro

18 Dec, 2018 00:00 2809 Marime text
Liberalii fac bani din piatră seacă. După fuziunea cu PDL, noul partid format PNL s-a trezit cu şase sedii de gestionat. Din şase, au rămas cu jumătate. Sediile, majoritatea închiriate, generau costuri foarte mari, aşa că s-a renunţat la ele. În prezent, PNL plăteşte chirie pentru sediul de pe strada Traian şi este proprietar al sediului de pe strada Lahovari. Acest sediu a fost reamenajat în 2011 în timpul mandatului de preşedinte al PDL al senatorului Gigi Chiru.
 
Între timp, Chiru a plecat din noul PNL, iar acolo s-a instalat în 2015-2016 organizaţia municipală a PNL. Organizaţie condusă tot de un fost liberal, şi el demisionar, senatorul Vergil Chiţac. După plecarea acestuia, PNL a scos sediul la închiriat.
 
După aproape un an, pe Lahovari s-a mutat Teatrul de Stat Constanţa, care, la rândul său, rămăsese fără spaţii pentru birourile administrative, urmare a retrocedării clădirii din Piaţa Unirii din Constanţa. Managerul TSC, Dana Dumitrescu, ne-a precizat că preţul plătit pentru sediul PNL este de aproximativ 2.000 de euro/lună. Contractul a fost semnat în luna septembrie, iar angajaţii teatrului s-au mutat efectiv din luna octombrie în acest spaţiu.
 
Din informaţiile noastre, preţul ar fi de 2.300 de euro/lună, un preţ destul de bun pentru imobilul de aproximativ 450 mp, aflat în buricul târgului, la câţiva paşi de sala teatrului situată pe bulevardul Ferdinand.
 
Spaţiul PNL este dotat cu centrală pe gaz, calorifere şi mobilier şi ar avea o valoare de piaţă de 1-1,5 milioane de euro. Potrivit liberalilor, banii rezultaţi din acest contract, peste 100 de milioane de lei lunar, intră în vistieria PNL Constanţa, la capitolul cheltuieli.
 
De ce a preferat conducerea PNL să închirieze tocmai sediul pe care îl deţinea în proprietate şi să plătească chirie pentru cel în care activează rămâne un mister. Probabil obişnuinţa sau orgoliile care nu au reuşit să treacă încă peste fuziunea din anul 2014.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii