Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou succes al comunei Cumpăna „Produs tradiţional dobrogean“ a devinit marcă înregistrată (galerie foto)

ro

22 Feb, 2018 09:34 2298 Marime text
Pe data 20 februarie, la Parlamentul României, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice a avut loc lansarea inițiativei de înregistrare a mărcii „Produs Tradițional Dobrogean”.
 
Evenimentul a fost susținut de administrația publică locală a comunei Cumpăna. Din delegația comunei Cumpăna condusă de primarul ec. Mariana Gâju au făcut parte reprezentanți ai primăriei Cumpăna, reprezentanții conducerii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, precum și reprezentante ale „Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna” si ai „Asociația Fermierilor din sectorul zootehnic din comuna Cumpăna”.
 
Gospodinele reprezentante ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratori ai unor microfabrici de panificație și de procesare a cărnii din comuna Cumpăna, precum și producători ai vinului din județul Constanța au prezentat „Produsele Tradiționale Dobrogene”, care s-au bucurat de un real succes și au primit asigurări de la parlamentari că vor înregistra marca „Produs Tradițional din Dobrogea” la O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) în maxim șase luni.

 
Lansarea mărcii „Produs Tradițional Dobrogean” are ca scop promovarea produselor tradiționale cu specific dobrogean la nivel național și european, cât și coordonarea acestei inițiative cu activitățile desfășurate de către Comisia de specialitate a Parlamentului României, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și autoritățile locale.
 
Evenimentul a fost susținut și de parlamentari constănțeni: senatorul Cristina Dumitrache, senatorul George Vișan, deputatul Antal István-János și secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru relații Interetnice din Guvernul României Amet Aledin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii