Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tu decizi pentru Constanța“ continuă și în 2023. A fost simplificată procedura și a crescut valoarea maximă a proiectelor!

ro

17 Mar, 2023 11:52 1050 Marime text
Anul trecut, s-a derulat prima ediție a programului de bugetare participativă din istoria oraşului, „Tu decizi pentru Constanţa“.

Pentru prima dată, constănţenii au putut vota pentru proiecte depuse chiar de cetăţeni şi au decis, în mod direct, unde se duc o parte din banii publici. Zece proiecte vor fi implementate ca urmare a primei ediții și mă bucur că am reușit să punem acest proiect în mișcare.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea unor aspecte din cadrul programului se află în transparență decizională.

 
Valoarea maximă pentru proiectele de anul acesta va fi mai mare cu 125.000 de lei față de anul trecut, limita va fi de 625.000 de lei cu TVA, susține Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța.
 
Cocargeanu anunță și simplificarea procesului de depunere a proiectelor și modalitatea de votare.

Pe platforma online a programului nu va mai fi nevoie de încărcarea cărții de identitate.

 
Au fost comasate unele domenii, iar proiectele câștigătoare vor fi primele 8, în ordinea numărului de voturi, indiferent dacă acestea provin din același domeniu.
 
Totodată a fost modificată și componența Comisiei de bugetare participativă, aceasta fiind completată cu încă doi membri din aparatul tehnic al primăriei.
 
Ediția din 2023 a campaniei de bugetare participativă se va desfășura începând cu luna august, urmând ca pentru edițiile viitoare calendarul campaniei să fie definit și publicat în fiecare an de către comisia de bugetare participativă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii