Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Treabă de mântuială la tranzitarea canalului Dunăre - Marea Neagră Se impune o nouă rampă de acces pe gabara de la Agigea? (galerie foto+video)

ro

15 Nov, 2013 00:00 4438 Marime text
Gabara care transbordează autocamioanele peste Canalul Dunăre - Marea Neagră în zona podului Agigea este punctul de plecare perfect pentru un scenariu al cărui personaj principal este... Dorel. Un Dorel multiplicat însă. Asta pentru că, deşi despre sosirea acestei nave la Constanţa se ştia încă de începutul lunii octombrie, factorii cu putere de decizie nu au fost în stare să construiască o rampă de acces care să corespundă. Astfel, ieri, la câteva ore după sosirea gabarei, s-a constatat că autocamioanele au nevoie de ajutor suplimentar pentru a ajunge pe navă. Şi cum românii sunt, în general, extrem de ingenioşi, au improvizat. Mai exact, au poziţionat sub roţile camioanelor pene de lemn.

Prezent, ieri, la Agigea, Dorin Bucă, inginer construcţii navale în cadrul Navrom Galaţi, a declarat că actuala rampă de acces pe gabară nu funcţionează aşa cum trebuie şi că trebuie realizată o nouă rampă. Conform indicaţiilor pe care Bucă le dădea la faţa locului, noua rampă ar trebui să pornească cu aproximativ 12 metri înainte de canal şi, de asemenea, ea ar trebui să fie cu 20-25 de centimetri deasupra solului.
Aşadar, până acum s-a lucrat amatoristic. De cârpeală, dacă vreţi. Amintim că, potrivit Autorităţii Navale Române, la bordul acestei nave vor putea urca nouă autovehicule mari, gabara având 14 metri lăţime şi 60 lungime. Totodată, reamintim că, de la 1 octombrie, maşinile a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone nu au mai avut voie să circule pe podul de la Agigea, dată fiind uzura acestui obiectiv.
De ce este însă nevoie de construirea unei noi rampe, dacă, aşa cum am menţionat mai sus, nu mai era un secret pentru nimeni faptul că această gabară va sosi la Constanţa tocmai pentru a rezolva problema traficului autocamioanelor?!?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 15 Nov, 2013 09:32 Factori de decizie cu "doctorate plagiate" si ingineri(daca s-a apelat la ei) cu diplome "banuite" sunt adevarata cauza a haosului din tara ! Acesta-i doar inceputul ,urmeaza o perioada de peste 50 de ani in care se vor clarifica lucrurile cu referenduri de 30 % ....