Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:19 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarife ajustate pentru transportul elevilor şi abonamente gratuite pentru distanţe de până la 50 de kilometri

ro

19 Nov, 2016 00:00 1597 Marime text
Noi reglementari în cazul transportului pentru elevi adoptate de Guvern. Tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor ce pot fi practicate de operatorii de transport rutier variază de la 10 lei (fără TVA), pentru distanţa minimă de trei kilometri, până la 174 de lei (fără TVA), pentru distanţa maximă de 50 de kilometri. Sumele aferente fiecărei distanţe în interiorul acestui ecart (3-50 de kilometri) şi metodologia de calcul al acestor tarife au fost aprobate de Guvern în cadrul ultimei şedinţe. 

Reglementarea unui tarif maximal se impunea, în condiţiile în care tarifele practicate de operatorii de transport public au variaţii foarte mari pentru aceeaşi distanţă, preţurile maxime fiind şi de până la 13 ori mai mari decât preţurile minime. 

Actul normativ adoptat este complementar ordonanţei de urgenţă aprobate în luna octombrie prin care operatorii de transport rutier sunt obligaţi să emită abonamente pentru transportul elevilor, decontate integral din bugetul de stat, pentru distanţe de până la 50 de kilometri. Contractele de transport în curs, valabil încheiate, în baza cărora sunt practicate anumite tarife pentru serviciile publice de transport al elevilor, nu pot fi modificate până la ajungerea la termen decât prin acordul părţilor. Tarifele maxime pentru abonamentele de transport şcolar sunt valabile până la 1 septembrie 2017. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii