Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştampilele de vot vor fi distribuite pe 29 mai Machetele buletinelor de vot au primit, ieri, bun de tipar (Galerie foto)

ro

18 May, 2012 00:00 1684 Marime text

buletinedevot.jpgSala Remus Opreanu a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, o şedinţă la care au participat preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale locale din judeţul Constanţa.

Aceştia au fost convocaţi de Direcţia Judeţeană de Statistică pentru o ultimă confirmare a machetelor finale ale buletinelor de vot. Cu alte cuvinte, preşedinţii şi locţiitorii au dat bun de tipar pentru buletinele necesare alegerilor locale din 10 iunie. La eveniment a participat şi judecătorul Adrian Oprea, locţiitorul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa. Potrivit declaraţiilor acestuia, pe 3 şi 4 iunie toţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţ vor participa la un instructaj, în sala mare a Casei de Cultură din Constanţa, context în care li se va oferi o machetă de centralizare, necesară în ziua scrutinului.

Conform spuselor locţiitorului BEJ, cel mai probabil pe 29 mai preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale vor ridica, de la Prefectura Constanţa, ştampilele pentru alegeri, pe care le vor distribui ulterior secţiilor de votare.

La alegerile locale din 10 iunie, în România vor fi aleşi 3.187 de primari şi 41 de preşedinţi de consilii judeţene. Tot la acest scrutin vor fi aleşi 1.938 de consilieri judeţeni şi 40.311 consilieri locali. La nivelul ţării vor fi organizate 18.133 de secţii de votare.

În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, scrutinul electoral se va derula, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în 531 de secţii de votare, dintre care 197 doar în municipiul reşedinţă de judeţ. Numărul cetăţenilor cu drept de vot din judeţul Constanţa este de 630.939, aşa cum a fost acesta raportat de către INS la 1 iulie 2011. Stabilirea numărului final de alegători, alocarea pe circumscripţii electorale, secţii de votare, elaborarea listelor electorale permanente au, însă, loc cu cinci zile înainte de data alegerilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii