Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizări la IPJ şi la Inspectoratul de Stat în Construcții, după accidentul de pe faleza Cazinoului din Constanţa (documente)

ro

02 Jul, 2015 00:00 3247 Marime text
Primăria municipiului Constanţa ia măsuri după ce, marţi după-amiază, o femeie a căzut de pe faleza Cazinoului, urmare a ruperii unei bare metalice. Amintim că femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, pentru a fi supusă investigaţiilor necesare. În prezent, aceasta se află în afara oricărui pericol. Municipalitatea a decis însă ca, în urma acestui accident, să sesizeze atât Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, cât şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Administraţia publică locală constănţeană a revenit, ieri după-amiază, cu precizări în urma accidentului care a avut loc marţi, pe faleza de la Cazino, acolo unde o femeie a căzut în gol, urmare a ruperii unei bare metalice. „Pacienta a fost supusă tuturor investigațiilor necesare, fiind în prezent în afara oricărui pericol. Primăria Constanţa a sesizat atât Poliţia municipiului Constanţa, cât şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. În cursul acestei dimineți, la sediul Primăriei, a avut loc o întâlnire între viceprimarul Decebal Făgădău şi doamna, însoțită de familie. Acestora le-au fost prezentate scuze pentru regretabilul incident, le-au fost expuse măsurile luate şi le-a fost acordat întregul suport pentru a-şi continua vacanța“, se menţionează în comunicatul de presă dat publicităţii de reprezentanţii municipalităţii.

În acest sens, Primăria municipiului Constanţa solicită Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa să dispună măsuri conform competenţelor legale.

Cât despre sesizarea adresată Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa, în document se menţionează că municipiul Constanţa, în calitate de beneficiar, a derulat şi finalizat proiectul „Restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării - Port Tomis“, proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile, dar şi cu fonduri din bugetul local. Contractul de execuţie lucrări în cadrul proiectului a fost derulat cu antreprenorul SC ABC Val SRL, iar durata de execuţie a fost de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (22 octombrie 2012). Valoarea totală a lucrărilor, la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 136299/14.10.2014, a fost de 10.079.496,74 de lei fără TVA.

Garanţie de 60 de luni


Nu mai puţin important, pe data de 20 mai 2015, Primăria Constanţa s-a adresat şi constructorului, SC ABC Val, după ce reprezentanţi ai administrației locale s-au deplasat pe faleza Cazinoului, acolo unde au constatat anumite deficienţe.

Administraţia locală invocă însă anumite clauze din contract. Una dintre acestea specifică faptul că, în perioada de garanţie - lucrările recepţionate în luna octombrie a anului trecut se află în perioada de garanţie, de 60 de luni - executantul are obligaţia, în urma dispoziţiei date de beneficiar, de a executa toate lucrările de modificare, reconstrucţie şi remediere a viciilor şi a eventualelor defecte.

O altă clauză menţionează că beneficiarul are dreptul de a emite pretenţii asupra garanţiei de bună execuţie, în limita prejudiciului creat, dacă executantul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contract. „Neîndeplinirea obligaţiilor în termen de 15 zile de la primirea comunicării îl îndreptăţeşte pe beneficiar să emită pretenţii asupra garanţiei de bună execuţie“, se mai arată în documentul trimis de Primăria Constanţa constructorului. În această ordine de idei, administraţia locală solicită ABC Val ca, în cel mai scurt timp, să remedieze deficienţele constatate.

Am încercat să aflăm un punct de vedere de la Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa, dar acesta nu a putut fi contactat.

În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza adresele trimise de Primăria Constanţa către IPJ Constanţa, către Inspectoratul de Stat în Construcţii şi către constructor.

Citiţi şi articolul "DEŞI A CĂZUT DE LA TREI METRI DE PE FALEZA CAZINOULUI, A REFUZAT INTERNAREA"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii