Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Chiru, iniţiatorul Legii Dobrogei „Ştiu că Nicuşor Constantinescu îşi dorea o zi naţională a Dobrogei de dinainte de a deveni dobrogean”

ro

21 Nov, 2013 00:00 1026 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Guvernului a figurat şi un punct de vedere al Executivului referitor la propunerea legislativă intitulată „Lege privind instituirea zilei de 14 noiembrie ca Ziua revenirii Dobrogei la România”, iniţiată de senatorul PDL Gigi Chiru şi susţinută de toţi parlamentarii constănţeni.

Potrivit spuselor senatorului Chiru, Guvernul şi-a exprimat acum punctul de vedere pentru că nu a făcut-o atunci când proiectul se afla în Senat. „Chiar dacă e tardiv, punctul de vedere al Guvernului este oricum consultativ”, susţine Chiru. Amintim că iniţiativa legislativă a parlamentarului constănţean a fost adoptată de Senat, urmând să ajungă, în aproximativ două săptămâni, în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.
Interesant este însă că ideea lui Chiru este agreată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social democratul Nicuşor Constantinescu.

Acesta din urmă a afirmat, recent, că susţine declararea zilei de 14 noiembrie ca Zi Naţională a revenirii Dobrogei la ţară. Despre această fericită coincidenţă ce transcende orientările politice, senatorul Gigi Chiru a declarat: „Mă bucur că am putut să îl ajut să-şi vadă visul cu ochii. Ştiu că Nicuşor Constantinescu îşi dorea o zi naţională a Dobrogei de dinainte de a deveni dobrogean”. În continuare, parlamentarul tomitan a apreciat: „Lăsând gluma la o parte, mă bucur pentru reuşita proiectului în Senat şi aştept ca, de la anul, autorităţile publice locale constănţene să organizeze evenimente cultural-artistice pe 14 noiembrie. Constănţenii trebuie să fie conştienţi de faptul că data de 14 noiembrie 1878 are o importanţă deosebită în istoria României şi, în special, a Dobrogei”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii