Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședințele de Consiliu Local vor urma viața orașului. Consilierii s-au reunit în Gara Maritimă. Ce proiecte au fost aprobate

ro

30 Nov, 2018 00:00 1240 Marime text
Primarul municipiului Constanța a ajuns la concluzia că întâlnirile lunare consacrate sub numele de ședință de Consiliu Local trebuie să urmeze viața orașului. Din acest motiv, ședința din luna noiembrie a fost organizată în Gara Maritimă Constanța. Nu întâmplător, a spus primarul la începutul ședinței, ci tocmai pentru a marca relația extraordinară pe care au construit-o deopotrivă Primăria și Administrația Porturilor Maritime Constanța, dar și proiectele pe care le-au dezvoltat împreună.
 
„Încurajez investițiile private din port, iar dacă unii constănțeni se mai plâng că li se eliberează cu greutate autorizațiile de construcție, investitorii și operatorii din port au un culoar dedicat”, a precizat edilul-șef al Constanței.
 
Astfel, în următoarea perioadă, ședințele Consiliului Local urmează să fie convocate în alte spații, unele poate mai puțin convenționale.
55 de proiecte de hotărâre au avut de adoptat aleșii locali. 54 dintre proiecte au fost aprobate, unul singur nu a întrunit numărul necesar de voturi. Este vorba despre un proiect privind alipirea unor terenuri situate în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, în zona hotelului Orfeu.
 
Un proiect important este acela de transformare a Serviciului de Asistență Socială în direcție, ca un răspuns la nevoile comunității locale. Primarul a evidențiat activitatea funcționarilor din cadrul serviciului care au lucrat pentru modernizarea cantinelor sociale și pentru reabilitarea cabinetelor medicale și a celor stomatologice din unitățile de învățământ.
Tot în ședința CLM au fost aprobate harta de zgomot pentru municipiul Constanța, Palazu Mare și stațiunea Mamaia și documentația pentru reabilitarea energetică a Liceelor „Decebal“ și „Traian“ din municipiu, precum și a Spitalului Municipal.
 
Nu în ultimul rând, aleșii locali au aprobat și noile contracte pentru chiriașii din Campusul Social Henri Coandă, prin care vor fi obligați să respecte reguli stricte de comuniune și curățenie, să-și facă analize medicale cel puțin o dată pe an și să-și trimită copiii la școală. Cei care nu vor respecta noile norme vor fi evacuați, indiferent de situația în care se regăsesc.
 
Ieri au fost votați și reprezentanții CLM în Adunarea Generală a noii companii de transport SC CT BUS SA, care are ca unic acționar Consiliul Local Municipal. Astfel, consilierii locali Aurelian Marin, din partea PSD, și Cătălin Papuc, din partea PMP, vor reprezenta Consiliul în AGA.
 
În Comisia locală de ordine publică a fost cooptată Marioara Cojoc, consilier PSD, și tot ieri a primit girul să lucreze din nou o comisie înființată în 2006, pe atunci condusă de viceprimarul de la acea vreme, Nicolae Nemirschi. Este vorba despre un organism de lucru în domeniul energetic la nivelul municipiului, din care fac parte specialiști cum ar fi: Iuliu-Valentin Giman - șef birou Infrastructură și rețele urbane; Ruxandra-Ioana Balica Consilier, Direcția dezvoltare și fonduri europene; Viorel Diaconu - inspector, Serviciul investiții; Alexandru Bică - inspector, Direcția gestionare servicii publice; Elena Bănică - inspector, Biroul iluminat public; Andreea Dumbravă - inspector, Direcția tehnic-administrativ; Carmen Elena Bordea - inginer, RAEDPP; Bogdan Orozan - director tehnic, RADET și Gevat Bari - director tehnic, SC CT BUS.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii