Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă de Consiliu Local la Mircea Vodă Cea de-a zecea aniversare a comunei Mircea Vodă va fi celebrată pe 17 mai (galerie foto)

ro

28 Mar, 2014 00:00 85986 Marime text
Ieri, consilierii locali din comuna constănţeană Mircea Vodă s-au reunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat 19 proiecte de hotărâre, în legătură cu care toţi consilierii locali şi-au exprimat acordul. În primul rând, aleşii locali au aprobat proiectul privind oferirea de pachete persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap grav şi accentuat din comună, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precum şi acordarea de sprijin financiar pentru 3 cazuri sociale din comună. În altă ordine de idei, s-a supus votului aleşilor locali bugetul necesar organizării manifestărilor dedicate Zilei Comunei Mircea Vodă, care anul acesta va fi organizată pe data de 17 mai. Conform tradiţiei, de 10 ani de când a fost stabilită, sărbătoarea comunei era celebrată pe data de 21 mai, dar pentru că ziua Sfinţilor Constantin şi Elena este într-o zi de miercuri, a fost programat pentru sfârşitul de săptămână premergător. A existat şi propunerea ca evenimentul să fie amânat pentru un week-end ulterior datei alegerilor europarlamentare (25 mai), pentru a nu exista suspiciunea că ar fi un bun prilej pentru campania electorală.

Data a rămas însă neschimbată, cu condiţia ca factorii implicaţi în campania electorală să nu se apropie la mai puţin de 500 de metri de locul de sărbătoare. Costurile pentru organizarea întregului eveniment se ridică la peste 60.000 de lei, atât din fonduri de la bugetul local, cât şi din bani proveniţi din sponsorizări. De asemenea, s-a mai supus aprobării şi proiectul de hotărâre privind închirierea, prin licitaţie publică, a păşunii aparţinând domeniului privat al comunei Mircea Vodă. Un alt proiect asupra căruia toţi consilierii s-au pus de acord a fost aprobarea organigramei şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Mircea Vodă, mai exact, faţă de organigrama de la finele anului 2013, în statul de funcţii mai sunt 3 posturi de asistent medical comunitar, care vor asigura permanenţa şi acordarea primului ajutor în caz de nevoie. Proiectul a trecut cu amendamentul ca asistenţii să fie locuitori rezidenţi ai comunei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii