Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dunărea, în centrul atenţiei comunităţii locale Primăria Hârşova premiază implicarea elevilor (galerie foto)

ro

26 Mar, 2014 00:00 2923 Marime text
Şedinţă de Consiliu Local, astăzi, la Hârşova. Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre care se dezbat la reuniunea de după-amiază se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai costurilor unui proiect de mare interes pentru comunitate. Mai precis, proiectul vizează construirea unui popas pescăresc cu debarcader la Dunăre şi cazare, precum şi realizarea unui punct de colectare piscicolă modern. Valoarea investiţiei este de aproximativ 300.000 de euro, iar dosarul va fi depus la Centrul Regional de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa.

Însă, înainte de a demara discuţiile conform ordinii de zi a şedinţei, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, îi va premia pe 7 dintre cei mai silitori elevi. Mai exact, edilul le va înmâna copiilor care au participat la diferite concursuri organizate de „Ziua Mondială a Apei” câte o diplomă şi o sumă de bani. „Pentru meritele deosebite, pentru implicare şi pentru faptul că fac cinste oraşului, am decis să încurajăm aceşti copii să continue să facă astfel de fapte bune”, a spus primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Astfel, din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII nr.1 din Hârşova, vor fi premiaţi elevii Cojanu Adina, Moroianu Victoriţa, Oana Radu şi Dincă Alexandru, din clasa a VI-a A, care au participat la Simpozionul Internaţional „Apa, izvor al vieţii şi al cunoaşterii europene”, desfăşurat la Feteşti, unde au luat locul I la Secţiunea a III-a - „Realizări practice ale elevilor şi profesorilor”.

La concursul „Pentru ape“, locul I a fost obţinut de elevele Iancu Cristina şi Agapie Andreea, din cadrul aceleiaşi instituţii. Şi la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” s-a serbat „Ziua mondială a apei“, marcată în cadrul Simpozionul Internaţional „Pentru ape curate şi durabile”. În cadrul evenimentului, elevii au prezentat expuneri ştiinţifice referitoare la hidrosferă şi alte aspecte vitale ce aparţin Dunării. Eleva Moroianu Victoria a prezentat „Legenda Dunării”, în timp ce colegele sale au dansat pe „Dunărea albastra“ şi pe „Valurile Dunării”. Activitatea desfăşurată în cadrul liceului cu prilejul „Zilei Mondiale a Apei” a avut drept obiectiv educarea elevilor în spiritul adoptării unui comportament responsabil faţă de ape în general şi faţă de Dunăre în special, fluviul având o mare importanţă pentru oraşul Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii