Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se redeschide scandalul proiectelor imobiliare de la Lupoaică – Km 0 al municipiului Constanța

ro

05 Apr, 2021 00:00 3533 Marime text

 

  • Consilierii USR PLUS au anunțat încă din luna februarie că vor lansa în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zonă

  • Dezbaterea nu a fost inițiată nici până astăzi

  • Dacă până deunăzi tunurile erau pe cei de la SC Bueno Comp SRL care construiesc în zonă, mai nou, în vizorul celor de la USR PLUS au intrat și investitorii Nicolae și Cătălina Cristea

  • Aceștia au obținut autorizație de construire pentru imobil D+P+4E - sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp

  • Se clameaxă din nou soluția exproprierii și transformării zonei într-un parc în cadrul unui proces de regenerare urbană


Scandalul terenurilor de la Km 0 al municipiului Constanța, în apropierea Lupoacei, se reaprinde.
Consilierii USR PLUS au anunțat încă din luna februarie că vor lansa în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zonă și vor propune transformarea acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană.
 
Dezbaterea în termeni administrativi nu a avut loc. S-au limitat la postări pe Facebook, dar astea nu țin loc de decizii cu caracter decisional.
 
Dacă până deunăzi tunurile erau pe cei de la SC Bueno Comp SRL care construiesc în zonă, mai nou (*n.r. relativ târziu), în vizorul celor de la USR PLUS
au intrat și investitorii Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de construire pentru imobil D+P+4E - sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp.
 
“O altă construcție stă să apară lângă "Lupoaică".
Consilierii USR PLUS consideră că terenul din zona Lupoaică trebuie expropriat și transformat în parc în cadrul unui proces de regenerare urbană.
Societatea civilă s-a exprimat în repetate rânduri împotriva barbariei sâvărșite prin demersul imobiliar de construcție a unei clădiri cu spații comerciale și de birouri precum și a acțiunilor de distrugere a patrimoniului arheologic și transportarea vestigiilor vechiului Tomis în afara orașului.
Suntem în faza în care singura soluție este cea a exproprierii și vom face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.
Orașul are nevoie de dezvoltare urbană aerisită”, susțin aleșii locali USR PLUS.
 
Facem precizarea că în aceeași zonă și femeia de afaceri, Anastasia Soare deține un teren de 1348 mp cumpărat în 2005, dar pe care deocamdată nu s-a construit nimic.

Citește și:



Facem parc sau o nouă vendetă politică? USR PLUS vrea exproprierea de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică din Constanța?

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion, precizari legate de construcția imobilului de la „Lupoaică”

Sediu administrativ pe strada Traian din Constanţa. Cine îl face (document)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii