Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facem parc sau o nouă vendetă politică? USR PLUS vrea exproprierea de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică din Constanța?

ro

01 Mar, 2021 00:00 3336 Marime text
  • În scandalul generat de regulamentul parcărilor din municipiul Constanța au stat cu “capul la cutie”, ba mai mult, unii dintre aleși USR PLUS s-au abținut să se pronunțe
  • În ziua în care primarul Chițac se vedea nevoit să amâne regulamentul, dinspre USR PLUS a explodat mămăliga
  • Consilierii USR PLUS au anunțat că deciși să lanseze în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică și a transformării acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană
  • În zona la care fac referire aleșii USR PLUS, construiesc cei de la SC Bueno Comp SRL
  • Vecini cu Bueno Comp SRL mai sunt soții Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de contruire pentru imobil D+P+4E și femeia de afaceri, Anastasia Soare care deține un teren de 1348 mp în acea zonă din anul 2005


În scandalul generat de regulamentul parcărilor din municipiul Constanța au stat cu “capul la cutie”, ba mai mult, unii dintre aleși USR PLUS s-au abținut să se pronunțe în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal.

În ziua în care primarul Chițac se vedea nevoit să amâne regulamentul, dinspre USR PLUS a explodat mămăliga.
Consilierii USR PLUS au anunțat că deciși să lanseze în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică și a transformării acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană.

“O locație cândva parte a Parcului Gării Vechi, ajunsă în anii administrației măzăriste pe mâinile unor proprietari privați, trebuie redată orașului ca spațiu de importanță comunitară.
Societatea civică s-a exprimat în repetate rânduri împotriva barbariei sâvărșite prin demersul imobiliar de construcție a unei clădiri cu spații comerciale și de birouri precum și a acțiunilor de distrugere a patrimoniului arheologic și transportarea vestigiilor vechiului Tomis în afara orașului.
Suntem în faza în care doar soluția exproprierii de utilitate publică mai poate salva zona pentru a fi redată comunității. Orașul are nevoie de dezvoltare urbană aerisită. Peninsula trebuie să respire iar amenajarea intrării către aceasta trebuie realizată prin parc verde tematic și nu prin clădiri alandala care nu ajută cu nimic la degrevarea spațiului de aglomerare” - susține grupul consilierilor locali municipali ai USR PLUS.

În zona la care fac referire aleșii USR PLUS, construiesc cei de la SC Bueno Comp SRL, pe terenul în situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp (n.r. o lucrare care a generat un scandal public și s-a lăsat cu plângeri penale la începutul anului trecut).
Vecini cu Bueno Comp SRL mai sunt soții Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de contruire pentru imobil D+P+4E – sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp da și femeia de afaceri, Anastasia Soare care deține un teren de 1348 mp în acea zonă din anul 2005.

Rămâne de văzut dacă USR PLUS va solicita prin intermediul proiectului la care lucrează, exproprierea tuturor terenurilor din acea zonă, sau se va concentra doar pe construcția folosită deja pe post de vendetă politică înaintea alegerilor locale din 2020.

 

Citește și:

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion, precizari legate de construcția imobilului de la „Lupoaică”

Sediu administrativ pe strada Traian din Constanţa. Cine îl face (document)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii