Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se extinde Liceul Tehnologic Crucea. Ce se va face

ro

23 Mar, 2017 00:00 2992 Marime text
Chiar dacă ne aflăm în 2017, multe localităţi rurale din judeţul Constanţa au nevoie de lucrări de infrastructură, de la proiecte de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, până la reabilitarea de drumuri şi unităţi de interes public.
 
În comuna Crucea, în momentul de faţă se derulează lucrări la mai multe investiţii care vizează realizarea reţelelor de apă, dar sunt avute în vedere şi alte obiective. În acest sens, amintim de o lucrare importantă care va fi executată la liceul din localitate.
 
„Proiectul vizează extinderea Liceului Tehnologic din Crucea cu patru clase, două la etaj şi două la parter, dar şi cu grupuri sanitare. Acesta are o valoare de 500.000 de euro. Am început procedurile de achiziţie pentru extinderea unităţii de învăţământ“, a precizat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.
 
Pentru acest proiect, Primăria Crucea a semnat, luna trecută, contractul cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. De atunci, autorităţile locale ale comunei au la dispoziţie şase luni pentru organizarea procedurilor de achiziţie şi începerea lucrărilor.
 
Cu privire la această investiţie, primarul susţine că, în mediul rural, este nevoie să se acorde atenţie tuturor domeniilor de activitate. Mai precis, nu trebuie reabilitate doar drumuri şi reţele de apă, ci este nevoie şi de programe de sprijinire a educaţiei sau de proiecte sociale care să vină în sprijinul persoanelor defavorizate.
 
Un alt program despre care a vorbit primarul de la Crucea este unul transfrontalier, derulat cu ajutorul autorităţilor locale ale comunelor Mihail Kogălniceanu şi Siliştea, dar şi ale unei localităţi din Bulgaria. Proiectul constă în organizarea unui curs de perfecţionare ca lucrător social, adică îngrijitori la domiciliu şi asistenţi sociali pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru acest curs, înscrierile s-au terminat şi, în perioada următoare, are loc pregătirea propriu-zisă a celor interesaţi.
 
În această perioadă, ca în multe alte localităţi din judeţ, la Crucea se execută lucrări de igienizare, inclusiv de curăţenie în spaţiile verzi şi alte zone în care astfel de intervenţii sunt necesare. Pentru aceste acţiuni, autorităţile locale au fost sprijinite de persoanele care beneficiază de ajutoare sociale. „Ne dorim să arate bine comuna Crucea până la sărbătoarea Paştelui“, a mai precizat Gheorghe Frigioi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii