Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La finele anului, Daruri pentru toţi copiii şi tradiţii pentru bătrânii comunei Crucea (galerie foto)

ro

11 Dec, 2017 00:00 2949 Marime text
Anul 2017 se apropie de final, iar reprezentanţii administraţiei publice locale din Crucea monitorizează proiectele aflate în derulare. „În această perioadă este în etapa de achiziţie proiectul privind asfaltarea drumurilor comunale DC 70 şi DC 71, ce leagă localităţile Crişan şi Şiriu de drumul european E60 şi asigură accesul înspre Constanţa, respectiv Hârşova. Proiectul acesta îl realizăm prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), având valoarea totală de 9.000.000 de lei“, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, autoritatea publică locală pregăteşte momente plăcute pentru copii, dar şi pentru bătrâni. „Şi anul acesta vine Moşul pentru toţi copiii din comună. Le va aduce cadouri bogate, diversificate. Totodată, la Căminul de Bătrâni organizăm pomana porcului. Toţi vârstnicii vor participa la activităţile specifice acestui obicei şi ne vom bucura, împreună, de un program artistic oferit de copiii de la Ansamblul «Trandafirul Dobrogean», respectiv formaţia de dansuri, formaţia de chitare, cea de acordeoane şi, nu în ultimul rând, de o ţuică fiartă, aşa cum este tradiţia la pomana porcului. Ne dorim ca această acţiune să devină tradiţie pentru bătrânii noştri din cămin“, a anunţat primarul comunei Crucea.

Priorităţi pentru anul 2018  

Dacă ar fi să caracterizeze anul care se apropie de final, primarul Frigioi susţine: „A fost un an bun, pentru că avem în derulare şi am obţinut finanţare pentru proiectele depuse“. Cu gândul la anul 2018, reprezentanţii administraţiei publice locale speră să fie cel puţin la fel, pe fondul unui respect reciproc şi al unei griji permanente faţă de „copiii noştri, părinţii noştri şi bunicii noştri, faţă de toţi semenii“.
 
„Prioritatea noastră pentru anul viitor o constituie finalizarea proiectelor pe care le avem, în special cel privind alimentarea cu apă, cel de asfaltare şi, cel mai important, să demarăm proiectul privind realizarea reţelei de canalizare în satele Stupina şi Gălbiori. Nu uităm nici faptul că trebuie să finalizăm asfaltarea la Stupina, după care urmează Crişan şi Şiriu, proiectele fiind pregătite pentru a fi depuse pe PNDL. Suntem convinşi că vom obţine finanţare, deoarece sunt lucruri importante pentru comunităţi“, a conchis primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii