Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:01 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută soluţii pentru realizarea unei noi săli de sport Cu paşi repezi spre finalizarea noului sediu al Primăriei Saligny (galerie foto)

ro

11 Apr, 2016 00:00 1572 Marime text
În timp ce în România şi chiar şi în judeţul Constanţa mai sunt localităţi unde o stradă interioară asfaltată este un lucru rarisim, la Saligny se asfaltează, dintr-un foc, 27 de kilometri de drumuri. Proiectul vizează asfaltarea tuturor străzilor din localitate. Vorbim aşadar despre 18 kilometri de drumuri la Saligny, şapte la Făclia şi peste doi kilometri la Ştefan cel Mare.
 
Ordinul de începere a lucrării a fost dat şi amplasamentul predat, iar firma constructoare - Strabag - trebuie să se apuce de treabă. Deja au fost trimişi în teren primii oameni, care pun la punct începerea lucrărilor. Proiectul, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017, se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei. MDRAP a pus deja la dispoziţia Primăriei Saligny patru milioane de lei, pentru demararea lucrărilor.
 
Străzile vor avea două straturi de piatră şi unul de asfalt, pentru care va fi dată şi o garanţie de cinci ani. „Sperăm ca anul acesta să finalizăm trei sferturi din lucrare, iar diferenţa să o putem termina chiar mai repede decât este prevăzut în contract“, au afirmat reprezentanţi ai autorităţii locale.
 
Unul dintre celelalte proiecte mari aflate în atenţia administraţiei locale viza finalizarea lucrărilor la biserica de lemn din satul Făclia. În acest caz, este vorba despre o investiţie de 500.000 de lei, finanţată de la bugetul local. Tot la Făclia este aproape finalizat căminul cultural. Aici s-a finalizat şi montarea centralei pe lemne, care va asigura căldura în instituţie. Săptămâna aceasta ar urma să vină o firmă specializată pentru a o pune în funcţiune şi pentru a fi emisă autorizaţia de funcţionare.
 
Nu mai puţin important, în comună, administraţia publică locală intenţionează ca, anul acesta, să găsească fonduri pentru amenajarea unei săli moderne de sport şi a unui teren de sport.
 
Un alt proiect derulat de autoritatea publică locală este aproape finalizat. Vorbim de modernizarea sediului Primăriei Saligny, care ar urma să fie gata în cel mai scurt timp. În acest moment, se fac ultimele finisaje şi se montează caloriferele. Investiţia se ridică la 6 miliarde de lei vechi. De asemenea, aici urmează să se facă şi mai multe locuri de parcare, amenajate în incinta proprietăţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii