Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala de sport revine în atenţia aleşilor locali din Lumina

ro

19 Jul, 2016 00:00 2558 Marime text
 

Noul Consiliu Local Comunal Lumina se reuneşte în prima şedinţă ordinară, în actuala formulă, şi pune în discuţii proiecte care se credeau uitate. Spre deosebire de alte localităţi din judeţ şi chiar de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), unde stabilirea „ierarhiei” în comisiile de specialitate nu s-a realizat nici până la ora actuală, aleşii din comuna Lumina sunt cu lecţiile la zi.
 
Concret, pentru a eficientiza activitatea în CL Lumina, s-au constituit trei comisii de specialitate. Componenţa acestor comisii, cu tot cu „şefi”, arată astfel:
  • Comisia de buget-finanţe, urbanism, programe de dezvoltare economico-socială şi administrarea domeniului public şi privat al comunei Lumina - Viorel Popescu (preşedinte), Deniz Curtnazar (secretar), Mădălina Călin, Nicoleta Pîrvu, Dumitru Chiru, Gabriel Pîslaru şi Daniel-Emilian Mantea;
  • Comisia pentru administraţie publică, juridică şi de disciplină, de apărare a ordinii publice şi a drepturilor cetăţenilor, agricultură, gospodărire comunală, protecţia mediului, servicii - Claudia-Luminiţa Răsteanu (preşedinte), Luminiţa Daiana Orezeanu (secretar), Lidia Oanea, Tatian Mirea şi Cristian Duiculete;
  • Comisia pentru sănătate, învăţământ, cultură, protecţie socială şi activităţi sportive - Ștefan Mihai (preşedinte), Gheorghe Beşliu (secretar), Mihai Viorel Ungureanu, Aidar Ali şi Daniel Badanac

Proiect „resuscitat”



Pe 28 iulie, aleşii din cadrul CL Lumina se reunesc în şedinţă ordinară. Surse din Primărie au confirmat că se lucrează în comisiile de specialitate la proiectele de hotărâre ce urmează a fi supuse la vot. De asemenea, un proiect ce părea dat uitării va reveni în atenţia aleşilor locali. Este vorba despre construirea unei săli de sport pentru şcoala generală din comună, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi ca, pe timpul iernii, să facă orele de sport într-o sală improvizată sau în curte.
 
Proiectul se număra printre priorităţile fostului primar al comunei, Dumitru Chiru, iar actualul gospodar-şef l-a preluat. Cu atât mai mult cu cât fosta administraţie locală a reuşit, pe ultima sută de metri, să obţină finanţare din partea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a demara construcţia.
 
„Este vorba despre 500 mii de lei primiţi de la CJC, bani ce au fost puşi deoparte, astfel încât să demarăm acest proiect extrem de important pentru comunitate”, a precizat Ioan Roman, primarul comunei Lumina.
 
Sala de sport ar urma să aibă o suprafaţă de  30m x 45m, vestiare, bănci şi alte dotări specifice. „Proiectul urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local, apoi vor fi făcute demersurile necesare în vederea proiectării şi construcţiei sălii de sport”, a precizat şeful administraţiei locale din Lumina, Ioan Roman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii