Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Noaptea pe strada Ștefan cel Mare din Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

14 Feb, 2024 08:19 5753 Marime text


În lumina palidă a lămpilor stradale, strada Ștefan cel Mare din Constanța se transformă. Odată ce soarele apune, orașul prinde viață în alt ritm, iar această stradă principală nu face excepție.

Primii pași pe asfaltul rece te poartă printr-un labirint de umbre și lumini difuze. Contururile clădirilor se profilează în întuneric, iar vitrinele magazinelor reflectă sclipiri timide.  

Umbrele lungi dansează pe fațadele vechi ale clădirilor, amintindu-ți de trecutul încărcat de istorie al acestui oraș marin.

Pe măsură ce te îndepărtezi de centrul aglomerat, strada se liniștește. Luminile devin mai rare, iar liniștea nopții începe să domine. Până ca această zonă să-și atingă potențialul maxim, mai este însă mult de lucru. 


Licitația pentru Ștefan cel Mare 

La licitatia pentru achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții au fost depuse două oferte, după cum urmează:

1.Meva Concept cu subcontractanți Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL.

2. HIDRO SALT B 92 SRL (leader),Trace Group Hold, cu subcontractanți Swarco Traffic Romania și Info Service &Computers.

La data de 6 aprilie 2020, fostul primar Decebal Făgădău semna contractul de reabilitare a zonei centrale a Constanței, strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă. Pe 1 octombrie 2023, strada Ștefan cel Mare încă se află în șantier, lucrările fiind încă nefinalizate.
 
 Pe 25 mai 2021, Primăria Constanța atribuia societății Meva Concept SRL, contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei Meva Concept a câștigat contractul având subcontractanți pe Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL. Contractul de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier a revenit Agora Proiect SRL.


După ce lucrările de pe strada Ștefan cel Mare și din zona centrală a municipiului Constanța au bătut pasul pe loc aproape doi ani, în luna mai, lucrările au fost preluate de Mooz Services SRL. De la atribuirea acestui contract și până în prezent, subcontractorul Mooz Services SRL a schimbat succesiv asociatul unic și administratorul și a ajuns anul trecut în proprietatea lui Viorel-Cristinel Farcaș, fostul director al Confort Urban din administrațiile PSD.



 Citește și:

Mod inedit de relaxare pe strada Ștefan cel Mare din Constanța! Cum sunt folosite băncile recent instalate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii