Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:37 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețea de canalizare extinsă, trotuare reabilitate, sală de sport pentru elevi. Proiecte mari pentru comuna Fântânele

ro

27 Mar, 2019 00:00 706 Marime text
În acest an, autoritatea publică locală Fântânele va continua proiectele demarate anul trecut. Printre acestea se numără: extinderea rețelelor de canalizare a apelor uzate menajere; amenajarea și reabilitarea trotuarelor și rigolelor betonate aferente străzilor Caliacra, Basarabia și Decebal; precum și amenajarea centurii ocolitoare a intravilanului comunei.
 
Contractul „Prestări servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Extinderea rețelelor de canalizare a apelor uzate menajere în comuna Fântânele»“ a revenit societății SC 4 Est Macs Construct SRL. Contractul presupune prestarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică și execuția lucrările necesare pentru următoarele: extinderea rețelei de canalizare menajeră în sistem separativ, inclusiv a căminelor de vizitare, de intersecție și a căminelor de conectare la rețeaua existentă; realizarea căminelor de racord pentru utilizatorii deserviți de rețeaua nou proiectată; amplasarea de noi stații de pompare în zonele unde nu este posibilă realizarea unei canalizări gravitaționale. Sunt propuse următoarele investiții: extinderea rețelei de canalizare cu 12,23 km de conducte< realizarea a șapte stații de pompare a apelor uzate menajere și a conductelor de refulare aferente; realizarea a 474 de cămine de racord pentru locuințele deservite de rețeaua nou proiectată, inclusiv 4,3 km conducte de record, o stație de epurare cu trepte de epurare mecanică și biologică dimensionată. Valoarea contractului atribuit societății 4 Est Macs Construct SRL este de 6.304.083,98 lei.
 
Contractul „Prestări servicii privind elaborarea proiectuui tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Amenajare și reabilitare trotuare și rigole betonate aferente străzilor Caliacra, Basarabia și Decebal, comuna Fântânele»“ are o valoare de 4.512.558,54 lei și a revenit societății Eraos SA.
 
Un alt proiect, implementat de Primăria Fântânele este amenajarea unei centuri ocolitoare a intravilanului comunei Fântânele. Contractul „Prestări servicii de elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Lucrări de amenajare centură ocolitoare a intravilanului comunei Fântânele»“, în valoare de 2.346.635,92 lei, a revenit societății Autoprima Serv SRL.
 

Sală de sport pentru elevi

 
Autoritatea publică locală nu a uitat de tânăra generație, pentru care și-a propus realizarea unei săli de sport, de dimensiuni mai mici care să folosească doar elevilor școlii gimnaziale din comună. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local. Sala de sport va fi construită în curtea școlii din localitate.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii