Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic – prioritară pentru patrimoniul constănțean și nu prea

ro

27 Jan, 2021 00:00 1642 Marime text
 
 
 
  • Nu a fost depusă nicio ofertă pentru verificarea documentației tehnice pentru proiectul de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic
  • Consultarea s-a desfășurat doar în sistem electronic
  • Lucrările la Edificiu vor demara la începutul acestei veri și se vor derula pe parcursul a optsprezece luni

Consiliul Județean Constanța a organizat o consultare de piață în vederea achiziției de servicii de verificare  tehnică  a  documentației  tehnico-economice  aferente obiectivului de investiție „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”.
Consultarea s-a desfășurat doar în sistem electronic.
Potrivit CJC, în cadrul procesului de consultare nu a fost primită nicio ofertă în vederea determinării valorii estimate pentru  efectuarea serviciilor  de verificare  tehnica  a documentației  tehnico-economice  (PT+DDE,  DTAC)  pentru restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic din municipiul Constanța.
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu care a inspectat recent clădirea care aparține MINAC a declarat că s-a convenit cu reprezentanții Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța ca obiectele de patrimoniu să fie permutate succesiv, astfel încât echipele de muncitori să poată interveni simultan la patru magazii.
Lucrările la Edificiu vor demara la începutul acestei veri și se vor derula pe parcursul a optsprezece luni.
După trei încercări eșuate, Consiliul Județean Constanța a atribuit anul trecut contractul de „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Valoarea totală a achiziției (fără TVA) sunt de  9.869.677 lei. Câștigătoarea licitației este societatea Giano Restauri din Roma, Italia, specializată în restaurări de monumente istorice.
Până la începerea efectivă a lucrărilor, administrația județeană trebuie să finalizeze și proiectul tehnic de restaurare pentru obiectivul de investiții - Edificiul Roman cu Mozaic.
 
Citește și:

Lucrările de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic de la Tomis vor începe la vară și vor dura 18 luni
O societate din Roma a câștigat contractul de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic din cadrul MINA Constanța

O nouă licitație pentru restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic din cadrul MINAC
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii