Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:31 17 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

ro

14 Aug, 2019 00:00 568 Marime text
În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali au început să-şi publice rapoartele de activitate. Astăzi, vă prezentăm raportul de activitate al consilierului local municipal Ioan Solomon (PNL).
Alesul local a participat la şedinţele de Comisie nr.3 din care face parte, unde a avizat favorabil unele proiecte iar altele au primit aviz negativ sau cu amendamente, solicitând în anumite situaţii explicaţii şi detalii de la factorii responsabili din cadrul Primăriei municipiului Constanţa şi de la regiile subordonate Consiliului Local Constanţa.
 
„Proiectele de avizare de la Confort Urban au fost discutate cu reprezentaţii regiei, cu colegii Comisiei nr.3 cerându-se anumite explicaţii tehnice, grafice de lucru pe zone ale municipiului Constanţa, devize de lucrări, preţuri, termene de finalizare a Iucrărilor. Menţionez că au avut loc discuţii cu cetăţenii din Faleză Nord, precum şi din alte zone ale oraşului, referitoare la nemulţumirile acestora care constau din montarea stâlpilor pe trotuare, borduri înalte, unele trotuare mai late decât prevede legislaţia (vezi cartier Km 5, str. Pandurului, şoseaua fiind de 5,8 m, iar trotuarele pe ambele sensuri de 5 m, neexistând loc de parcare).
 
S-a depus petiţie cu semnături din partea cetăţenilor din zonă, am discutat personal cu primarul municipiului Constanţa. Am primit asigurări că se vor marca locuri de parcare longitudinale pe anumite porţiuni de şosea unde locatarii nu au curţi pentru parcarea autoturismelor.
 
Tot în cadrul Comisiei nr. 3. - Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement, s-au votat favorabil avizele regiei Ecosal în vederea fuziunii (preluării) de către Confort Urban a acestei regii, care, conform bilanţului, prezintă pierderi financiare. Personal, în procesele-verbale ale Comisiei 3 am cerut ca spaţiile, depozitele şi alte anexe să fie folosite prin reamenajare de către Consiliul Local (spaţiu depozitare arhivă, spaţiu depozitare biciclete şi alte materiale pentru casare), deoarece, din raportul Curţii de Conturi Constanţa din 2015, reiese că regia Ecosal funcţionează cu două persoane, contabil-şef şi director, neexistând un consiliu de administraţie, nu s-au asigurat înregistrarea cronologică sistematică, prelucrarea şi publicarea intenţiilor cu privire la modificarea capitalurilor, contrar prevederilor legale, bugetele de venituri şi cheltuieli nefiind semnate de consiliul de administraţie”, susţine în raportul de activitate, consilierul local municipal PNL, Ioan Solomon.
 
Liberalul este şi membru în Comisia de negociere a chiriilor de la nivelul CLM - a fost analizat fiecare spaţiu supus renegocierii, proprietarul fiind de acord cu scăderea sau menţinerea chiriei la nivelul anului precedent, fără alte majorări de costuri. Totodată, Solomon menţionează că pe parcursul anului a participat la mai multe întâlniri cu cetăţenii şi a susţinut audienţe la sediul PNL din Constanţa, având în vedere că sediul Primăriei nu dispune de spaţiu pentru audienţe cu cetăţenii şi a răspuns eficient în raport cu sesizările şi solicitările primite.
 
„Am avut interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt în legătură cu construirea sălii de sport de la Liceul Teoretic „Traian“, premierea şi profesorilor care au obţinut performanţe în toate domeniile de activitate şcolară, reabilitarea pieţei agroalimentare din Faleză Nord (piaţa Filipescu), reabilitarea locului de joacă din Faleză Nord (Complex Unirii) sau proiect de hotărâre privind bugetul participativ”, mai spune consilierul.
 
Citeşte şi:
 
Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor iniţiate de primar, în Constanţa se va circula cel puţin la fel de greu ca în capitală!“

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii