Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mangaliei ia pulsul cetăţenilor în timpul distribuirii pachetelor de la UE

ro

20 Nov, 2013 00:00 1835 Marime text
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a deplasat, ieri, la sediul Cantinei sociale din localitate pentru a verifica modul de distribuire a alimentelor gratuite de la Uniunea Europeană către beneficiari. În discuţiile cu persoanele vârstnice care au venit să ridice pachetele, edilul-şef a identificat mai mulţi pensionari cu diverse probleme de sănătate. Pentru această categorie de persoane, şeful administraţiei publice locale a dispus ca alimentele comunitare din programul PEAD 2013 să fie transportate la domiciliul acestora. „Mă aflu aici pentru că există foarte multe persoane care nu pot veni în audienţă la Primărie şi cel mai bun prilej de a le cunoaşte îndeaproape problemele este ca eu să fiu în mijlocul dumnealor.

Am stat de vorbă cu oamenii şi am aflat foarte multe probleme cu care aceştia se confruntă. De exemplu, am identificat o persoană cu dizabilităţi căreia municipalitatea îi va trimite acasă un cărucior cu rotile. Alte probleme sociale le-am descoperit stând de vorbă cu oamenii, iar împreună cu reprezentanţii Primăriei le putem rezolva în timp util”, a precizat Cristian Radu.
În municipiul Mangalia există 2.328 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare comunitare. Dintre aceştia - 1061 sunt pensionari, 560 sunt persoane adulte cu handicap. Tot la această categorie precizăm că 66 sunt copii. Numărul şomerilor beneficiari este de 469, familiile cu venit minim garantat sunt în număr de 121 (280 de persoane beneficiare), iar persoanele care beneficiază de indemnizaţii reparatorii sunt în număr de 51.

În prezent, la Cantina socială se distribuie făina, pastele făinoase, uleiul, roşiile în suc propriu, zacusca şi zahărul, urmând ca celelalte alimente din programul PEAD 2013 - mălaiul, conservele de porc şi mierea - să fie împărţite beneficiarilor după ce vor fi aduse la centrul de distribuţie. Distribuirea ajutoarelor alimentare comunitare în cadrul PEAD 2013 se face în centrul amenajat la Cantina socială, în incinta Grupului Şcolar Industrial „Ion Bănescu”, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 15.00, respectiv sâmbătă, între orele 09.00 şi 12.00. Listele cu beneficiarii ajutoarelor sunt afişate la Cantina socială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii