Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir - „Ne apucăm de lucrările de la baza sportivă. Vom reabilita vestiarele“

ro

24 Feb, 2015 00:00 2140 Marime text


Autorităţile locale încurajează din ce în ce mai mult activităţile sportive. Cum în mediul rural climatul competiţional este abia în faza de pionierat, primarii fac eforturi susţinute pentru ca cei mai talentaţi sportivi ai localităţii să aibă parte de condiţiile necesare pentru dezvoltare.


De mai bine de opt ani, Primăria comunei Ciocârlia aşteaptă ajutor din partea autorităţilor centrale. Răbdarea însă nu a dat roade, în acest caz. De aceea, primarul Traian Dragomir a hotărât că problema trebuie rezolvată de îndată. Pentru că vechile baze sportive s-au degradat, o serie de investiţii vizează transformarea terenurilor de sport şi a sălilor sportive vechi din localitate într-o bază sportivă modernă, la standarde europene. „Există un proiect depus la ministerul de resort încă din 2006, care prevede construirea unei baze sportive moderne, cu teren de fotbal omologat tip I, dar singurii bani pe care i-am primit în cadrul acestui proiect au fost cei alocaţi printr-o Hotărâre de Guvern - 977/2010 - privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2010, stabilit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural. Atunci au fost alocaţi 4.000 de lei. În rest... linişte şi pace“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.
 
De aceea, pentru că, după ani de zile, cei de la Centru nu au reuşit să aloce banii necesari dezvoltării aripii sportive la Ciocârlia, primarul a decis să aloce bani de la bugetul local, astfel încât măcar problemele esenţiale să fie rezolvate. „Lunea viitoare, ne apucăm de lucrările de la baza sportivă. Vom începe cu reabilitarea vestiarelor, vom face duşuri, vom moderniza tot ce înseamnă vestiar practic şi vom crea o încăpere potrivită pentru arbitrii care vin la meciuri. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este una imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare estimăm că vor ajunge undeva la 150.000 - 200.000 de lei. Banii vor fi integral suportaţi de la bugetul local“, a explicat primarul Traian Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii