Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CJ, Mihai Lupu a luat calea ministerelor pentru a debloca mai multe proiecte de la nivelul județului Constanța

ro

08 Jan, 2021 00:00 1368 Marime text
 
  • Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, discuţiile vizând, în principal, bugetul de stat pe 2021
  • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a precizat că sunt necesare clarificate discuțiile legate de bugetul pe 2021, cel care va permite Consiliilor Judeţene să dezvolte proiecte atât de necesare pentru cetăţeni, precum și situația asistenţei socială, care consumă aproximativ 40% din buget, dar și alocările bugetare pentru drumurile județene care sunt insuficiente
  • Șeful CJ se aflat ieri la Ministerul Culturii pentru a rezolva excepția ridicată de minister cu privire la recepția lucrărilor de la Cetatea Capidava, dar și la Ministerul Mediului, în încercarea de a debloca proiectul de reabilitare al cetății Histria dar și al traseului DJ 226A Cetatea Histria - DN 22 Tariverde
  • Pentru acest drum, CJC a solicitat acord de mediu încă din 2018
 
Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, discuţiile vizând, în principal, bugetul de stat pe 2021.
 
Discuţiile au fost axate, în special, pe fundamentarea bugetului de stat pe 2021, dar şi pe buna funcţionare a administraţiilor publice locale, precizează sursa citată.
 
Întrebat despre aceste discuții, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a precizat că sunt necesare clarificate discuțiile legate de bugetul pe 2021, cel care va permite Consiliilor Judeţene să dezvolte proiecte atât de necesare pentru cetăţeni, precum și situația asistenţei socială, care consumă aproximativ 40% din buget, precum și alocările bugetare pentru drumurile județene care sunt insuficiente.
 
Șeful CJ se aflat ieri la Ministerul Culturii pentru a rezolva excepția ridicată de minister cu privire la recepția lucrărilor de la Cetatea Capidava, dar și la Ministerul Mediului, în încercarea de a debloca proiectul de reabilitare al cetății Histria dar și al traseului DJ 226A Cetatea Histria - DN 22 Tariverde.
 
Pentru acest drum, CJC a solicitat acord de mediu încă din 2018.
 
Sectorul de drum studiat, DJ 226A, începe la km 0+000, în zona Cetăţii Histria, se intersectează cu DJ 226 la km 7+172, traversează localitatea Nuntaşi şi se sfârşeşte la km 13+918, la intersecţia cu DN 22 Tulcea – Constanţa, în zona localităţii Tariverde.
 
Întregul traseu studiat al DJ 226A se desfăşoară pe teritoriul judeţului Constanţa. Lungimea sectorului studiat este de 13.918 km.
 
Drumul judeţean asigură accesul către obiectivul turistic Cetatea Histria şi spre puncte de atracţie din rezervaţia Biosfera Delta Dunării, precum Grindu Lupilor - Gura Portiţei.

 
Proiectul se încadrează în Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de intervenţie 6.1. - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN - T, inclusiv a nodurilor multimodale - Investiţii Teritoriale Integrate în Delta Dunării (ITI DD).
 
Drumul judeţean 226A realizează legătura rutieră între Cetatea Histria, DJ 226, localitatea Nuntaşi şi DN 22, asigurând legătura cu reşedinţa de judeţ.
 
Sectorul de drum studiat, DJ 226A, începe la km 0+000, în zona Cetăţii Histria. La km 3+710 este amplasat un pod de echilibrare. La km 7+172 se intersectează cu DJ 226.
 
Citește și:
 

Ultimul studiu din 2016 s-a pierdut Consiliul Judeţean Constanţa face un nou studiu de fezabilitate pentru restaurarea Cetăţii Histria!

O nouă licitație pentru proiectul DJ 226A Cetatea Histria-DN22 Tariverde. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Cu trei ani întârziere și intervenția procurorilor DNA, reabilitarea cetății Capidava a ajuns la final. Se face recepția!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii