Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul studiu din 2016 s-a pierdut Consiliul Judeţean Constanţa face un nou studiu de fezabilitate pentru restaurarea Cetăţii Histria!

ro

20 Aug, 2019 00:00 1634 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de proiectare (SF/DALI, PT + DDE, PAC, documentaţie as-built, proiect de monitorizare a comportării în timp, a documentaţiilor complete necesare depunerii, obţinerii şi predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor) şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţie „Restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria”.
Valoarea totală estimată fără TVA a achiziţiei este de 2 841 516.60 lei, din care asistenţă tehnică din partea proiectantului: 370 632,60 lei.
 
Durata estimată totală este de 310 zile, defalcată astfel: etapa I - elaborare documentaţie tehnico-economică faza DALI (studii de fundamentare, DALI) - maxim 140 de zile de la data ordinului de începere, etapa II - elaborare documentaţie tehnico-economică faza PT + DDE (PAC, PAD, POE, PTE) - maxim 140 de zile. Ordinul de începere aferent celei de-a doua etape de proiectare va fi emis numai după ce proiectul va fi declarat admis din punct de vedere al eligibilităţii şi conformităţii administrative şi va fi demarat procesul de evaluare tehnico-economică, etapa III - documentaţie as-buit, proiect de monitorizare a comportării în timp - maxim 30 de zile de la data recepţiei lucrărilor. Elaborarea proiectului as-built, a proiectului comportării în timp a lucrării şi asistenţa din partea proiectantului va fi demarată odată cu demararea execuţiei de lucrări.
 
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24.09.2019.
Ultimul studiu de fezabilitate pentru Histria datează din 2016, după problemele survenite şi în cadrul proiectului privind restaurarea Cetăţii Capidava. Proiectul urma să fie depus în cadrul POR 2014/2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţie 5.1. - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural - Investiţii teritoriale integrate în Delta Dunării. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu acel studiu de fezabilitate după alegerile locale din 2016.
 
Între timp, în 2017, drumul județean 226A, care asigură accesul către Cetatea Histria, a fost reabilitat complet. Are peste 7 km, iar de 20 de ani, pe aici nu a mai trecut niciun utilaj pentru asfaltare. Lucrările au durat 10 zile și au costat 2,2 milioane de lei, bani proveniți exclusiv de la Consiliul Județean Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii