Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa refuză invitația ÎPS Teodosie de a participa la pelerinaj

ro

29 Nov, 2020 01:03 2552 Marime text
  • Aseară, Cancelaria Prefecturii Constanța a remis un comunicat „referitor la invitația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului”.

În documentul menționat se arată că prefectul Silviu-Iulian Coșa nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin.

„În același timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să țină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranța sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar și a celor apropiați lor”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, au transmis un document prin care invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

„Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi”, se mai arată în invitația în cauză.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii