Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelerinajul de Sfântul Andrei a strâns peste 5.000 de credincioși la Constanța (galerie foto+video)

ro

01 Dec, 2021 00:00 2164 Marime text
  • Cozi kilometrice, vreme ploioasă și credință – acestea au fost principalele aspecte regăsite la pelerinajul de Sf. Andrei, de la Ion Corvin, județul Constanța
 
Sfântul Andrei, celebrat la 30 noiembrie în fiecare an este ocrotitorul românilor și încreștinătorul Dobrogei. Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost frate cu Sfântul Apostol Petru, amândoi fiind pescari de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.


 
Anul acesta, la pelerinaj au participat, conform surselor din partea jandarmilor aproximativ 5.000 de persoane. Nu au fost înregistrate probleme, fiind oprite doar 5 autocare și 6 microbuze. Oamenii din ele au putut participa la pelerinaj, însă organizatorii transporturilor au fost amendați de către autorități.


 
Anul acesta nu au mai fost restricțiile de anul trecut în data de 30 noiembrie, când creștin-ortodocșii sărbătoresc Sf. Apostol Andrei, marcat prin pelerinaj la peștera din Ion Corvin. Ce este important de știut este că pelerinii au putut veni la peșteră, dar nu în grupuri organizate (autocare, microbuze), ci cu mașina personală. Așadar, turismul religios a fost blocat de reglementările actualte conforme cu pandemia de COVID-19.


 
„ Măsurile de ordine publice sunt clasice pentru acest tip de manifestare. Împreună cu organizatorul am stabilit reguli clare pentru a asigura distanțarea și accesul pe diferite culoare către locul în care s-a desfășurat slujba, și către moaștele sfântului Andrei. 



Până în acest moment, totul a decurs normal. Sunt mai puțin de 500 de oameni care au trecut prin acest culoar în acest moment”, a spus Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
Citește și

Pelerinajul de Sfântul Andrei, în an doilea an de pandemie. Cozi kilometrice de mașini și mii de oameni (GALERIE FOTO +VIDEO)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii