Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul convoacă mâine factorii decidenți. Subiectul este Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENT)

ro

14 Mar, 2022 18:58 1433 Marime text
  • La aproape șase luni de închiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mâine are loc o ședință în cadrul căreia toți factorii decidenți vor trebui pe de o parte să avanseze un termen concret pentru redeschiderea unității medicale iar pe de altă parte să comunice ce se va întâmpla pe viitor cu angajații unității medicale
  • Asta în condițiile în care, managerul interimar al spitalului a trimis decizii de încetare a activității pentru 53 de angajați temporari începând cu data de 9 martie a.c doar pentru că spitalul este închis
  • În plus, vinerea viitoare expiră și detașările angajaților definitivi și aici deja va fi o mare problemă. Probabil unii își vor lua concediu, dar nu toți și nu pentru luni de zile, până spitalul va fi cu adevărat funcțional
  • Ședința este convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa


La aproape șase luni de închiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mâine are loc o ședință în cadrul căreia toți factorii decidenți vor trebui pe de o parte să avanseze un termen concret pentru redeschiderea unității medicale iar pe de altă parte să comunice ce se va întâmpla pe viitor cu angajații unității medicale.

Asta în condițiile în care, managerul interimar al spitalului a trimis decizii de încetare a activității pentru 53 de angajați temporari începând cu data de 9 martie a.c doar pentru că spitalul e închis și în cazul lor nu se aplică Legea 55/2020!

În plus, vinerea viitoare expiră și detașările angajaților definitivi și aici deja va fi o mare problemă. Probabil unii își vor lua concediu, dar nu toți și nu pentru luni de zile, până spitalul va fi cu adevărat funcțional.
 




Ședința este convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa.

Au fost invitați la discuții : managerul interimar al SCBI, dr. Claudia Cambrea, președintele Consiliului de Administrație, dr. Adriana Câmpeanu, primarul Vergil Chițac, directorul DSP, Cristina Schipor, șeful ISU Dobrogea, col. Cristian Amarandei, secretarul de stat în Autoritatea Națională de Management al Calității, Cosmin David și reprezentanții sindicali.

Este vorba despre Mihaela Ianuș de la Sindicatul Solidaritatea Sindicală 2015, Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța și Ion Caraignat, președinte Cartel Alfa Constanța.

Dat fiind prezența la discuții a unor sindicaliști printre subiectele de discuție se vor regăsi și situația angajaților spitalului.

Vom reveni.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii