Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL a coalizat voturile PMP și ALDE și au luat o decizie decisivă în Consiliul Județean. Directorul interimar de la „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru a rămas șomeră!

ro

01 Jul, 2020 00:00 2394 Marime text
  • Nicoleta Bercaru a fost eliberată din funcția de directorul general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor Burada”
  • Consilierii județeni PNL, PMP și ALDE au decis că în urmă cu o lună e zile, numirea acesteia a fost eminamente politică la presiunea președintelui CJ, Horia Țuțuianu
  • Mandatul de interimar al Nicoletei Bercaru a debutat cu greșeli. S-a apucat să opereze modificări de organigramă
  • Conducerea CJC va trebui să rezolve printr-o delegare situația încâlcită de la Teodor Burada

Consilierii județeni PNL, PMP și ALDE au aprobat în ședința de ieri proiectul de hotărâre ce viza eliberarea din funcție a directorului general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru.
Proiectul a fost inițiat de aleșii județeni liberali care au invocat că numirea în funcție ar fi fost ilegală.

Nicoleta Bercaru a fost numită director interimar al Centrului Cultural Judeţean „Teodor Burada” din Constanţa în urmă cu o lună, după ce a demisionat din funcția de consilier județean PSD.
Numirea acesteia s-a făcut la propunerea preşedintelui CJC, Marius Horia Ţuţuianu, căruia foștii colaboratori de la PMP și ALDE i-au întors spatele.


Bercaru visa să conducă în calitate de interimar pentru următoarele trei luni, Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada”. Pentru asta a demisionat și din funcția de director al unei unități de învățământ din Constanța.
Nu mai puțin de trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de ieri au vizat Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
În proiectul inițiat de consilierii județeni liberali privind eliberarea din funcție a directorului general/managerului interimar Nicoleta Bercaru de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, se menționează că la momentul numirii, proiectul lui Țuțuianu nu conținea obiectivele contractului de management pentru perioada interimatului Ia conducerea instituției de cultură, din documentele prezentate nu rezulta competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură atât la nivel de execuție cât și la nivel managerial.
Totodată, liberalii consideră că nu au fost stabilite obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare pentru persoana numită în funcție.

Cu alte cuvinte, Țuțuianu s-a grăbit să-și numească protejata și colega de partid, eminamente politic, printr-un proiect de hotărâre făcut pe genunchi, o situația care nu este de altfel singulară la nivelul aparatului de specialitate al CJC în ultimii patru ani.

Mai mult mandatul de interimar al Nicoletei Bercaru a debutat cu greșeli. De altfel, deși nu avea voie prin lege, fiind interimar, Bercaru s-a apucat deja să schimbe directorii din subordine și să opereze modificări de organigramă.  Aspect nelegal dar tolerat de superiorii ei.
După ce va depăși “perioada de doliu”, Țuțuianu trebuie să decidă pe cine deleagă interimar la Teodor Burada, dat fiind că insituția a rămas în acest moment fără conducere.
 
Partidele de dreapta au votat la comun

Unul dintre inițiatorii proiectului de eliberare din funcție a directorului interimar de la Teodor Burada, consilierul județean Marian Crușoveanu  a anunțat cu mândrie că în ședința Consiliului Județean Constanța, după mult timp, partidele de dreapta au votat la comun.
“Acest vot poate fi tradus ca un semnal pozitiv, din perspectiva viitoarelor alegeri locale. Am observat cu toții dezastrul pe care PSD îl face la Constanța, și pornirea pe care o are, de a politiza funcțiile, de la director până la șofer.
Am întâlnit această situație și la numirea în funcție a directorului Centrului Cultural ”Teodor T. Burada”, în persoana Nicoletei Bercaru, fost consilier județean PSD. Conducerea Consiliului Județean a susținut mereu ideea că noi, consilierii, facem administrație, nu politică, dar prin numirea directorului la Centrul Cultural s-a demonstrat contrariul. S-a încercat politizarea acestei funcții, deși nu era cazul.
Ar fi bine ca, în funcțiile-cheie ale acestei instituții, să primeze competența, performanța, în locul siglei de partid. Așa cum în mediul privat se cere performanță, se cer rezultate și un plan coerent de management, în același mod trebuie privite și funcțiile din administrația publică. În plus, astăzi am asistat la o premieră în ceea ce privește modul în care s-au votat proiectele de hotărâre de pe lista suplimentară a Consiliului Județean. Dacă până acum, toate proiectele de pe ordinea de zi suplimentara erau votate in corpore, astăzi, aceste proiecte au fost luate separat și votate unul câte unul. Deși domnii de la PSD își frecau mâinile cu speranța că proiectul inițiat de PNL, ce face referire la demiterea directorului interimar de la Centrul Cultural Teodor Burada, nu va intra pe ordinea de zi, s-a întâmplat contrariul. Proiectul a trecut.
Există o disperare a PSD-ului de a salva soldățeii din funcțiile-cheie ale CJ. Au început să se comporte ca o bestie rănită, căutând, cu orice preț, să salveze orice scaun în care sunt așezați soldățeii cu carnețel roșu. Această schimbare din funcție ar trebui privită ca un exemplu de penalizare, atunci când se încalcă reguli de bun simț și se încearcă, cu orice preț, politizarea unei funcții. Este momentul să dăm o șansă oamenilor pregătiți, profesioniștilor, o șansă de a face pasul spre funcții importante din aparatul administrației publice.
Închei prin ideea că aceste colaborări dintre partidele de dreapta, în Consiliul Județean, pot înseamna o piatră de temelie pentru o viitoare construcție puternică la Constanța.”
 

Citește și:

Consilierii județeni ai PNL cer eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru (PSD), interimar la Centrul „Teodor T. Burada”. Horia Țuțuianu a numit-o politic!

Ședință CJC. Nicoleta Bercaru demisă de la conducerea Centrului Teodor Burada

Cu voturile PSD, ALDE și PMP, Țuțuianu și-a numit oamenii în funcții Nicoleta Bercaru la Centrul „Teodor T.Burada” și Dumitru Jeacă la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu

Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

Ce calificativ a obţinut la evaluarea anuală managerul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“?

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii