Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:10 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii județeni ai PNL cer eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru (PSD), interimar la Centrul „Teodor T. Burada”. Horia Țuțuianu a numit-o politic!

ro

30 Jun, 2020 00:00 2543 Marime text

  • Trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi vizează Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

  • Consilierii județeni liberali cer eliberarea din funcție a managerului interimar Nicoleta Bercaru de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

  • Bercaru este fost consilier județean PSD

  • Proiectul inițiat de președintele CJ, Horia Țuțuianu prin care Bercaru a fost numită în funcție nu obiectivele contractului de management, documente din care să rezulte, competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură atât la nivel de execuție cât și la nivel managerial


 
Trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi vizează Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Primul face referire la aprobarea Caietului de obiective elaborat în vederea organizării concursului de proiecte de management pentru această instituție.
Cel de-al doilea, privind aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management de la Centrul „Teodor T. Burada” și ultimul, dar nu cel din urmă, un proiect inițiat de consilierii județeni liberali privind eliberarea din funcție a directorului general/managerului interimar Nicoleta Bercaru de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Bercaru este fost consilier județean PSD.
Dacă primele două proiecte sunt copy/paste-uri în stilul deja binecunoscut al CJC, cel de-al treilea vine cu niște obiecțiuni clare, vezi secțiunea “documente”.
Țuțuianu s-a grăbit să-și numească colega de partid, eminamente politic, printr-un proiect de hotărâre făcut pe genunchi
 
Mai exact inițiatorii, solicită eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru, deoarece la ședința din luna precedentă, atunci când a fost numită interimar, proiectul inițiat de președintele CJ, Horia Țuțuianu nu conține obiectivele contractului de management pentru perioada interimatului Ia conducerea instituției de cultură, nu au fost prezentate documente din care să rezulte, competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură atât la nivel de execuție cât și la nivel managerial. Totodată, liberalii consideră că nu au fost stabilite obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare pentru persoana numită în funcție.
Cu alte cuvinte, Țuțuianu s-a grăbit să-și numească protejata și colega de partid, eminamente politic, printr-un proiect de hotărâre făcut pe genunchi, o situația care nu este de altfel singulară la nivelul aparatului de specialitate al CJC în ultimii patru ani.
Chiar dacă acest proiect nu va trece, PNL fiind în minoritate în Consiliul Județean, inițiativa este un semnal pentru viitor iar mandatul Nicoletei Bercaru va fi monitozat cu atenție.
De altfel, deși nu are voie prin lege, fiind interimar, Bercaru s-a apucat deja să schimbe directorii din subordine și să opereze modificări de organigramă.  
Aspect nelegal dar tolerat de superiorii ei.
Dar să aruncăm o privire pe comisia care urmează să-i aducă Nicoletei Bercaru și liniștea cea de pe urmă, având în vedere că a fost nevoită să-și rezilieze contractul pe care îl avea în invățământ, chiar dacă pesedista a încercat să-și joace cărțile și să obțină suspendarea contractului cu Inspectoratul Școlar Județean.
Iată comisia pentru concursul de proiecte dc management la Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” : președintele comisiei – Romică Stan, Manager Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare” și membrii: Magiru Maria — Manager Muzeul de Artă Populară Constanța, Dumitru Jeaca  — Director executiv, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate. Membru supleant este Irina Costencu Irina— inspector superior iar secretariatul va fi asigurat de Dumitru Liliana — inspector superior, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.
Comisia de soluționare a contestațiilor este formată din Eduard Gabriel Bădilă - inspector superior, Directia de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate și Musteață Ana Maria — Inspector superior, membru supleant.


 

Citește și:

Cu voturile PSD, ALDE și PMP, Țuțuianu și-a numit oamenii în funcții Nicoleta Bercaru la Centrul „Teodor T.Burada” și Dumitru Jeacă la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu


Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

Ce calificativ a obţinut la evaluarea anuală managerul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“?

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii