Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:11 14 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul Urbanistic de Detaliu pentru "Complex comercial Dacia” din Constanța, nu este pe placul vecinilor. Observațiile făcute în cadrul dezbaterii publice (documente)

ro

02 Jul, 2020 00:00 996 Marime text
  • Raportul informării și consultării publicului, privind Planului Urbanistic de Detaliu - "Complex comercial Dacia, bd. Tomis nr. 235", inițiat de DACIA T&T SRL a fost făcut public
  • Planul Urbanistic de Detaliu urmărește reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei supuse studiului, în vederea stabilirii condițiilor de realizare a unei terase închise circulabile la etajul II
  • Imobilul care a generat documentația are o suprafață de 296,14 mp. și este amplasat în nord vest-ul intravilanului municipiului Constanța, având acces la 2 bulevarde, bulevardul Tomis, și bulevardul Alexandru Lăpușneanu
  • O parte din vecini cer lămuriri asupra proiectului iar ceilalți nu cunosc regimul de proprietate al fiecărei vecinătăţi iar prin acţiunea iniţiatorului PUD

Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului, privind Planului Urbanistic de Detaliu - "Complex comercial Dacia, bd. Tomis nr. 235", inițiat de DACIA T&T SRL.
Planul Urbanistic de Detaliu urmărește reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei supuse studiului, în vederea stabilirii condițiilor de realizare a unei terase închise circulabile la etajul II.

PUD-ul s-a aflat în procesul de consultare publică.
În cadrul acestui proces, vezi secțiunea “documente” au fost primite trei observații extrem de importante, astfel: SC TRAIAN SA, a solicitat lămuriri cu privire la afectarea dreptului de proprietate asupra terenului aferent în cotă indiviză de 228.45 mp aparţinând petentei şi în privinţa căilor de acces pentru noul spațiu generat; SC VOSS SRL, nu cunoaşte regimul de proprietate al fiecărei vecinătăţi iar prin acţiunea iniţiatorului PUD, se consideră lezat prin obturarea abuzivă a peretelui exterior din curtea interioară, a ferestrelor şi a vitrinei stradale, motive pentru care îşi manifestă reținerea în legătură acest proiect. O a treia observație a fost formulată de arhitectul Andrei Chivu Andrei, care propune un proiect arhitectural diferit.
 

PUD-ul pentru imobilul situat în Complexul comercial Dacia

Imobilul care a generat documentatia are o suprafaţă de 296,14 mp, cotă parte indiviză şi este amplasat în nord vest-ul intravilanului Municipiului Constanţa, având acces la 2 străzi: bdul
Tomis și b-dul Alexandru Lăpuşneanu. Terenul care a generat PUD se situeaza la intersectie bulevardul Tomis directia Nord şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu direcţia vest.
 
Planul urbanistic de detaliu este instrumentul de proiectare urbană care reglementează retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, procentul de ocupare al terenului, accesuri auto şi pietonale, conformarea arhitectural-volumetrică, modul de ocupare a terenului, designul spaţiilor publice.  Reglementările urbanistice pentru această zonă au fost stabilite prin PUG Constanţa aprobat prin HCL 653/25.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 327/18.12.2015. Prezentul PUD, după aprobare, va deveni instrument de reglementare urbanistică al Primăriei Municipiului Constanţa, care va stabili condiţiile de amplasare, dimensionare şi conformare a obiectivului propus pe parcela, în corelare cu funcţiunile şi vecinătăţile adiacente. Imobilul care a generat documentaţia are o suprafaţă de 296,14 mp, cotă-parte indiviză, şi este amplasat în intravilanului municipiului Constanţa, având acces la b-dul Tomis şi b-dul Alexandru Lăpuşneanu.
 
Pentru imobilul situat în Constanţa, bulevardul Tomis nr. 235, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 2418 din 25.06.2018, prin care se înştiinţează că regulamentul de construire va fi realizat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu. Construcţia ce generează PUD face parte integrantă din complexul comercial Dacia. Accesul în imobilul proprietate investitor, situat la etajul 2, se face dinspre b-dul Alexandru Lăpuşneanu. Suprafeţele aferente imobilului sunt: cotă-parte indiviză din 296,14 mp teren, suprafaţă utilă corp C1 (bar) amplasat la etajul 2 - 265,73 mp, suprafaţă utilă corp C2 (terasă aferentă bar - 103,52 mp, POT Maxim Aprobat - 85 %, CUT maxim aprobat – 3%. La solicitarea beneficiarului, pentru imobilul care a generat PUD se propune închiderea terasei aferente spaţiu comercial (bar): POT maxim aprobat - 85%, CUT maxim aprobat - 3%. Obiectivul propus se integrează în cadrul urbanistic existent, atât ca funcţiune, regim de înălţime, cât şi ca aspect arhitectural, urmând a se utiliza materiale de calitate superioară.
 
Dupa aprobare PUD se va trece la obtinerea autorizatiei de construire pentru " închidere terasa circulabila etaj –  investitor/propietar SC Dacia T&T SRL. Prin PUD s-a studiat intregul ansamblu complex comercial Dacia cu posibilitatea închiderii terasei aferente etajului 2.

La Autorizaţia de Construire investitorul care va solicita închiderea terasei de la etajul 2, parte ce o deţine în proprietate, va prelua în cadrul proiectului elementele directoare din prezentul PUD
şi volumetria aprobată. Se menţin toate celelalte reglementari aferente PUG Constanta aprobat prin HCL 653/25.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 327/18.12.2015.
 

Dacia T & T SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 1993, Dacia T & T SRL are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 14.430 lei, integral vărsat, este compus din 1.443 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Țopa George-Sebastian, cu 5% din capitalul social, şi Țopa Maria, cu 95% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este Ţopa Dumitru.

În anul fiscal 2016, societatea cu trei salariaţi a raportat o cifră de afaceri de 296.013 lei şi un profit de 65.165 lei. De asemenea, în anul 2017, societatea cu doi salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 279.402 lei şi un profit de 104.453 de lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: un profit de 108.006 lei, doi salariaţi şi o cifră de afaceri de 300.092 lei.Citește și:

Consultare publică a PUD-ului iniţiat de Dacia T&T SRL pentru imobilul situat în Complexul comercial Dacia, lansată de Primăria Constanţa (document)
 
Modificări la Complexul Dacia de pe bulevardul Tomis din Constanţa (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii