Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Probleme de interes local și național la filiala Constanța a partidului AUR (FOTO)

ro

22 Feb, 2024 14:15 750 Marime text






 
  • În data de 22.02.2024,  joi, la  filiala Constanța a partidului AUR  are loc  o conferință de presă.
 
Evenimentul se desfășoară la sediul județean al partidului, complex Dacia, etaj 2, începând cu ora 14.00. Scopul conferinței  îl constituie  dezbaterea unor probleme de interes local și național, 
 
La conferință participă senatorul AUR - Evdochia Aelenei, coordonatorul județean - Daniel Constantin Moraru, candidat alegeri europarlamentare - Nicolae Vlahu și  Șerban Dimitrie Sturdza.
 
Daniel Constantin Moraru a deschis conferința de presă care prezintă invitații.

„Astazi avem cateva teme pregătite pentru conferința de presă. Vreau să vorbesc de înființarea Departamentului Copacul de AUR care se va ocupa de protejarea mediului, limitarea deșertificării. Și Dobrogea sufera prin lipsa programului de despăgubire. Ploaia vine numai dacă ai masa verde la sol. Fara lipsa de implicare in acest domeniu, clima se va schimba drastic și în România. Avem coordonatori la nivel de județ pe acest proiect și care vor veni cu măsurile legislative, atunci când vom avea un cuvânt mai bine spus”

UPDATE: Nicolae Vlahu ia cuvântul.

„Eu voi vorbi de un subiect actual - comasarea alegerilor. Așa cum a anunțat coaliția seară trecută. De frică aur, PSD și PNL au intrat într-un mariaj politic contra naturii. Așa cum au declarat în conferința de presă, au inventat această comasare pentru a se lupta cu extremismul. Întreb pe domnul Marcel Ciolacu - cine sunt și ce înseamnă acest extremism? Deja ne face pe noi câștigători. Această variantă de comasare, nelegală și contrar constituției, asistat așadar la un USL 2. 

Românii s au săturat de aceleași două partide la nesfârșit la guvernare. Statul a fost furat! De catre cine? Iar ne lovim de cele doua partide.Simt ca le ticăie ceasul - își vor pierde posturile de consilieri, și s-a văzut prin toate răspunsurile oferite ziariștilor ieri. Cred ca vom fi învingători la următoarele alegeri și se vor trezi la realitate. Vor conștientiza și românii…

UPDATE 2: Edvochia Aelenei ia cuvântul.

„“Noi umblăm prin localitățile județului, prin ale țării. Am luat la pas județul și am constatat ca avem mari deficiențe în agricultură. Te iei cu mâinile de cap ca și în agricultură nu există infrastructură, pământurile sunt prost lucrate pentru ca subvenția din agricultură nu se compară cu cea din Europa. 

Florin Barbu l-a demis pe Ionuț Lupu, PNL-istul care avea numai de două luni mandat la APIA, pentru ca dumnealui a denunțat un tun de cinci milioane de euro pe care urma să îl dea apropiaților familiei Stănescu pentru recoltarea stufului din Deltă Dunării.

Parlamentul îi ajută să facă această ilegalitate, Ionuț a depistat cu ce se întâmplă și s-a ales cu demiterea, iar el a mers mai departe la Comisia Europeană, iar astăzi merge acolo pentru declarații. În Parlament, la comisia agricolă și la Senat și a fost o lege prin care stuful era declarat pășune, pentru asta ar putea să scape. Vor să îl aducă înapoi la APIA pe PSD-Istul Pintea . Ministrul agriculturii a retras de pe rafturile hipermarketurilor produsele marca proprie, care erau mai ieftine decât cele importate.  Asta înseamnă ca noi vom fi nevoiți să cumpărăm produse scumpe  ”.

UPDATE 3: Ia cuvântul Sturdza.

„România este în doliu, democrația este în doliu. Considerăm ca este o încălcare gravă a constituției, cea legată de comasare. La vârsta de 20 de ani m-am angajat în lupta pentru dreptate, făceam manifestații împotriva regimului comunist. Știu ce înseamnă dictatura. PSD și PNL, de fapt, sub două mărci distincte formează un partid unic care amenință democrația din România. În 2012, curtea Constituțională stabilea că nu este legal să organizezi alegeri cu mai puțin de 6 luni înainte de termen. 

În urmă cu 3-4 săptămâni îl ascultam pe domnul Augustin Zagrean că este imposibil să comasezi, dar iată că nimic nu îi împiedică să facă lucrurile în așa fel încât să blocheze ascensiunea AUR. Am semnat o scrisoare deschisă, alături de alte 70 de persoane, prin care ceream să nu se impună certificatul verde la intrare în biserici. Datorită nouă au putut intra oamenii în biserici fără certificat, vreau să cred că s-a înțeles ceva din toată această perioadă”.

UPDATE4: Moraru, coordonatorul AUR Constanța, spune ca în 63 de UAT-uri din județ sunt candidați la primărie, urmând să fie ținute interviuri cu aceștia pentru a putea să fie conducerea convinsă de calitatea lor



Citește și
„Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii