Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:02 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe faleza lacului Siutghiol Primarul s-a ţinut de promisiune - locuitorii din Ovidiu vor avea cel mai frumos parc de recreere (galerie foto)

ro

30 Apr, 2015 00:00 2012 Marime text
La Ovidiu, proiectele administraţiei locale devin din ce în ce mai ambiţioase. Treptat, visul locuitorilor de a avea un parc demn de aprecierea turiştilor a trecut de la stadiul de concept la cel de proiect, iar până la sfârşitul anului, se va transforma în realitate.

Ieri, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a fost gazda conferinţei de lansare a proiectului „Parc de recreere în oraşul Ovidiu“, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul, având o durată de implementare de nouă luni, are o valoare totală de 8,180,802,70 de lei, din care 6.372.271,73 de lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă. Contribuţia nerambursabilă de la bugetul naţional este de 1.399.855,16 lei, în timp ce partea autorităţilor locale de la Ovidiu este de 408.235,81 de lei. Astfel, după ce, pe 23 martie, s-a semnat contractul de finanţare, după doar o lună, lucrările au început deja să intre în linie dreaptă. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat pe 4 mai, însă, până atunci, adjudecatarul licitaţiei pentru lucrările de construire a parcului, societatea Setconstruct SRL, are termen pentru a începe desfăşurarea de şantier. Astfel, până pe 23 decembrie - termenul de finalizare a proiectului - în oraşul Ovidiu va fi amenajat unul dintre cele mai frumoase parcuri, o promite chiar primarul George Scupra. Parcul va fi realizat la standarde europene şi va deschide noi perspective pentru locuitori, urmând a fi situat la doar câţiva kilometri de Constanţa şi de staţiunea Mamaia, astfel că de investiţie se vor bucura şi turiştii, nu doar localnicii. Amenajat în apropierea Insulei Ovidiu, parcul va avea aproximativ 6.000 de metri pătraţi.

„Până acum, acea zonă spectaculoasă a malului lacului Techirghiol nu a fost exploatată. Nu am înţeles de ce. Odată cu demararea acestui proiect şi a celui referitor la construirea debarcaderului, vom reda acea parte a oraşului locuitorilor. Când am venit la primărie, în anul 2012, le-am promis locuitorilor un parc unde copiii noştri, bunicii noştri să se poată plimba şi recrea, şi mă bucur că astăzi acest lucru a devenit realitate“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Pe lângă oportunităţile turistice pe care le implică investiţia, parcul este un proiect de suflet al edilului-şef George Scupra, care vrea să le asigure locuitorilor din oraşul în fruntea căruia se află condiţii de viaţă demne de un loc precum Ovidiu. Zona verde a viitorului parc va fi înfrumuseţată de arbori şi arbuşti. Bineînţeles, pentru ca oamenii să se poată bucura de privelişte, vor fi montate bănci, dar şi mese de şah. O fântână arteziană va fi locul spre care vor duce toate aleile pietonale, iar copiii se vor bucura de mai multe spaţii de joacă. Nu în ultimul rând, în parc va fi construit un amfiteatru pentru spectacole, care va avea aproximativ 70 de locuri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii