Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:49 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect inedit la Ovidiu Labirint de vegetaţie, grădină a nuferilor sau amfiteatru natural, viitoare atracţii (galerie foto)

ro

15 Dec, 2016 00:00 3656 Marime text
În atenţia celor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a ajuns un document ce aşteaptă să fie avizat şi care va permite implementarea unui proiect important pentru oraşul Ovidiu. Este vorba despre proiectul privind amenajarea unei zone de relaxare şi agrement în oraş. Terenul pe care acesta urmează să fie realizat se află pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, între zonele Debarcader şi Parc de Recreere, şi are suprafaţa de 3.742 de metri pătraţi, acum fiind un loc viran. Proiectul prevede realizarea a două accesuri - unul în zona străzii Albinelor şi altul în zona Debarcader, a unei alei pietonale care va face legătura între cele două accesuri, proiectată la limita malului lacului, a unor jocuri din prefabricate termoplastice, a unei grădini a nuferilor, a unui amfiteatru natural, plantarea de material dendricol şi floricol, precum şi realizarea şi amplasarea de mobilier urban.
 
„Proiectul, în ansamblu, va fi deosebit. Va cuprinde mai multe puncte de atracţie pentru localnici şi turişti, deopotrivă. Printre ele vor fi: labirintul de vegetaţie - un joc pentru copii şi adulţi, grădina nuferilor, dar şi amfiteatrul natural“, a menţionat şeful administraţiei publice locale din Ovidiu, George Scupra.

Puncte de atracţie pentru localnici şi turişti 

Grădina nuferilor se va realiza prin extinderea oglinzii de apă a lacului, într-o alveolă. Accesul se va realiza pe aleea pietonală, printr-un ocol, iar coborârea, pe nişte scări executate din beton. Întreaga zonă va beneficia de o iluminare aparte, deoarece zona este considerată „un punct de interes şi noaptea, pe perioada spectacolelor de sunet şi lumină, proiectate în larg pe fântâna arteziană“.
 
Amfiteatrul natural va fi realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului şi va fi prevăzut cu gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie. „Se vor amenaja şase rânduri de gradene. Toată suprafaţa amfiteatrului natural se va îmbrăca cu rulouri de gazon. Aceasta zonă este gândită pentru a îndeplini un dublu rol: acela de relaxare şi de odihnă, în timpul zilei, precum şi de spaţiu de unde se pot viziona, seara, spectacolele de sunet şi lumină ce se vor proiecta pe ecranul de apă al fântânii arteziene, amplasată în largul lacului Siutghiol“, a explicat primarul oraşului Ovidiu.
 
Toată zonă va beneficia şi de un sistem de irigaţie îngropat, de un sistem amplu de iluminat şi, inevitabil, totul va fi supravegheat video. „Întreaga investiţie are un impact pozitiv pe termen mediu şi lung pentru localitatea şi comunitatea noastră“, consideră primarul George Scupra.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement“, al cărui beneficiar este unitatea administrativ-teritorială Ovidiu, a fost pus la punct, luna precedentă, de către SC Novelty SRL, cu sediul social declarat în Bucureşti. Acum aşteaptă avizul de mediu de la APM Constanţa, iar reprezentanţii administraţiei locale speră să urmeze, cât mai rapid, etapele premergătoare demarării efective a lucrărilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii