Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz „Mazăre nu a vrut să închidă magazinele de vise!" (Galerie foto)

ro

05 Apr, 2012 00:00 1400 Marime text
palazmagazinedevise.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a discutat ieri cu liceenii constănţeni despre pericolele la care se expun consumatorii de droguri, îndeosebi cei care consumă etnobotanice. Discuţiile au avut loc în contextul dezbaterii „În România, politica antidrog se face pentru copii", eveniment găzduit de Sala Remus Opreanu a Prefecturii Constanţa şi la care a participat, de asemenea, comisarul-şef Valentin Sandu, şef al Centrului de Prevenţie, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CEPECA).

Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa le-a vorbit adolescenţilor despre fenomenul magazinele de etnobotanice din judeţ şi, totodată, despre reducerea numărului acestora în municipiul Constanţa, de la 74 la doar două. „Acum mai sunt doar vreo doi şmecheri care comercializează etnobotanice în oraş. V-o spun prieteneşte, şmecheria de a consuma etnobotanice nu-ţi aduce succesul în viaţă", a subliniat prefectul. Palaz a promis însă că în maximum o lună vor fi închise şi ultimele puncte de comercializare a platelor etnobotanice.

Ultima administraţie locală care a dat hotărâre pentru închiderea magazinelor de etnobotanice

Prefectul Claudiu Palaz a criticat, cu această ocazie, administraţia publică locală din Constanţa pe motiv că a fost ultima dintre administraţiile din judeţ care a adoptat o Hotărâre de Consiliu Local care să permită închiderea magazinelor de etnobotanice. „Magazinele de vise din Constanţa au fost tolerate de Mazăre. El nu a vrut să le închidă!", a declarat Palaz, explicând că, în opinia sa, municipalitatea poartă, din acest punct de vedere, „o culpă morală".

Evenimentul de ieri face parte dintr-o agendă publică simultană comună a Agenţiei Naţionale Antidrog în toate cele 41 de judeţe. Dezbaterea urmăreşte promovarea, pentru prima dată în România, a unei platforme de dezbatere şi acţiune a adolescenţilor şi tinerilor în domeniul politicilor publice antidrog. O bună parte dintre liceenii prezenţi ieri la eveniment au declarat că vor să devină voluntari pentru a-i convinge pe tinerii consumatori să renunţe la etnobotanice.

Menţionăm că i-am solicitat, printr-un mesaj trimis pe telefonul mobil, un punct de vedere primarului Radu Mazăre referitor la criticile pe care i le aduce prefectul Palaz, dar acesta nu a răspuns până la închiderea ediţiei. În eventualitatea în care edilul-şef ne va transmite totuşi un răspuns, acesta va fi publicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii