Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Ovidiu, informaţi despre impozitele locale

ro

23 Feb, 2017 00:00 2392 Marime text
Cea mai mare parte a bugetului local al unui oraş sau al unei comune este constituită din taxe şi impozite, iar fondurile sunt folosite pentru realizarea de investiţii pe mai multe domenii de activitate. Astfel, se implementează proiecte de reabilitare a infrastructurii şi diverse programe, inclusiv sociale.
 
La Ovidiu, autorităţile locale au luat o decizie importantă pentru comunitate, şi anume au păstrat nivelul taxelor şi impozitelor la cel de anul trecut, cu mici excepţii. Cu privire la acest aspect, administraţia locală de la Ovidiu a informat publicul asupra taxelor şi impozitelor locale percepute pentru anul 2017 printr-o scrisoare, care este postată şi pe pagina de Facebook a Primăriei Ovidiu.
 
„Pentru anul 2017 taxele şi impozitele locale nu au fost majorate, fiind menţinute la nivelul anului 2016! A fost adăugată o singură taxă specială pentru situaţii de urgenţă privind activitatea de protecţie civilă şi apărare împotriva incendiilor, stabilită în cuantum de 17lei/an/gospodărie/locuință. Deşi, începând cu anul 2017, a fost introdusă la nivel naţional taxa de mediu în cuantum de 80 de lei/tonă deşeu, în oraşul Ovidiu s-a hotărât menţinerea taxei de salubritate la nivelul anului 2016, respectiv 59,88 de lei/an/persoană, diferenţa fiind subvenționată de Primărie“, se arată în scrisoarea Primăriei Ovidiu.
 
Totodată, autorităţile locale de la Ovidiu au prezentat şi modalităţile prin care cetăţenii oraşului pot beneficia de reduceri la impozitele locale. Pentru plata integrală până la data de 31 martie 2017 a impozitelor şi taxelor locale pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, beneficiaţi de o reducere de 10%. Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră în demersurile noastre pentru modernizarea şi dezvoltarea localităţii. Vă mulţumim anticipat!“, se arată în scrisoarea primarului George Scupra.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii