Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii vor susţine în CLM subvenţionarea totală a abonamentelor pentru elevi şi studenţi

ro

23 May, 2017 00:00 2221 Marime text
În urma depunerii proiectului de buget pentru anul 2017 al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa către Primăria Municipiului Constanţa, Filiala Constanţa a Tineretului Naţional Liberal propune acordarea gratuităţii integrale a transportului în comun pentru elevii şi studenţii din municipiu.
 
Vicepreşedintele TNL Constanţa, Cosmin Sava, susţine că subvenţiile plătite din bugetul local formează un procent foarte important din sursele de venit ale RATC, aproximativ 44% în anul 2016.
 
În prezent există două categorii de beneficiari care au crescut numeric puternic în ultimii ani şi care nu beneficiază de subvenţionare integrală: elevii şi studenţii. Aceste categorii beneficiază de subvenţii de 50% din valoarea abonamentului, însă, dacă s-ar bucura de subvenţii în aceleaşi condiţii precum alte categorii, acest lucru ar duce la o creştere exponenţială a vânzărilor de abonamente.
 
Din dorinţa de a creşte veniturile efective ale RATC, pentru a spori mobilitatea constănţenilor şi a asigura o mai bună gestionare şi predictibilitate a modului în care se cheltuiesc banii publici, tinerii liberali propun modificarea hotărârilor de CLM în sensul de a se subvenţiona în proporţie de 100% achiziţia de abonamente de către elevi şi studenţi la un tarif de 90 de lei şi de a modifica bugetul regiei.
Proiectul va fi susţinut în Consiliul Local de preşedintele organizaţiei municipale a TNL Constanţa, consilierul local Cristina Văsii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii